OCZ ZX 1250W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 27 June, 2011..

Da, stiu, este teribil de amuzant ca s-a ajuns pana in punctul in care un sistem cu un procesor de top si doua placi video (2, doi, two, deux) poate consuma 1300W la frecvente stock. Cu siguranta industria placilor video s-a inscris pe o traiectorie “fericita” in ultimul an, si nu putem decat sa speram ca trecerea la un nou proces de fabricatie va elimina abominatiile de acest gen de pe linia de productie.

Cu siguranta sursa este capabila de a furniza o putere si mai mare, insa experientele din trecut pe care le-am avut cu configuratiile multi-card de GTX590 ne-au obligat sa fim precauti, pentru ca nu dorim sa trecem la capitolul “consumabile” prea multe palci video…

Daca privim rezultatele prin prisma marjei de toleranta admisa pentru standardul ATX (5%), precum si diferenta dintre Idle si Load, ZX 1250 se achita cu brio de sarcina, si poate furniza chiar si 1300W fara probleme prea mari. Totusi, daca ne gandim putin la AX 1200 sau HCP 1200, rezultatele de mai sus nu sunt in favoarea sursei OCZ, si daca luam in calcul si pretul, ajungem la concluzia ca avem de-a face cu produse dintr-o alta liga. AX-ul si HCP-ul sunt destinate celor care nu doresc sa faca nici un compromis, in timp ce ZX-ul este un produs bun, “puternic”, care ofera insa o alterantiva ceva mai accesibila pentru cei care isi doresc un sistem foarte puternic.

ZX-ul este destul de silentioasa pana la ~1200W (atat de silentioasa cat poate fi o sursa de >1200W), insa este ceva mai zgomotoasa decat concurentele sale, precum si putin mai fierbinte. De asemenea, exemplarul pe care l-am testat noi a prezentat un zgomot deranjant in sarcina maxima, insa este posibil ca acest fapt sa se datoreze exemplarului testat si nu modelului ZX 1250 in general. Cert este ca am avut senzatia ca avem de-a face cu un produs care se achita de sarcina pentru care a fost creeat, dar care nu ofera mult in plus, asa cum o fac produsele mai scumpe.

Comentarii

2 comentarii la: OCZ ZX 1250W – Test practic

  1. jonix a scris pe:

    Felicitari pentru review. E bine de stiut pe ce ne bazam cand cumparam aceste pretioase componente. Oricum, OCZ si mai nou prin PC P&C au ramas doar la stadiul de design in materie de surse. Cei care le fac pentru ei, Impervio, nu-s chiar buricul in domeniu.

  2. Mult Succes 🙂

Lasa-ne un comentariu: