Prezentare – Corsair Carbide Spec-04

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 2 May, 2017.

Analiza exterioara

 

Masca frontala a carcasei reuseste sa pastreze identitatea vizuala a seriei prin design-ul unghiular, definitoriu produselor din gama Spec. Deja suntem familiarizati cu abordarea preferata de producatori pentru carcasele din zona entry-level in ceea ce priveste combo-ul mesh-filtru de praf pentru zona de captare a aerului, decizie care ajuta la reducerea costurilor. Spre deosebire de alte carcase unde mesh-ul este prezent, in acest caz acesta nu este detasabil, asadar cel mai probabil curatirea prafului din acesta zona se va face cu aer comprimat, fiind mult mai comod si mai rapid decat daca am spala intreaga masca sub jetul de apa.

Masca este fixata de sasiu prin intermediul unor clipsuri, insa necesita suficienta forta pentru a reusi sa o inlaturi; de asemenea va trebui sa inlaturam si panoul lateral din dreapta pentru a reusi sa finalizam acesta operatiune, lucru care nu ma incanta in mod deosebit. Cu siguranta ar fi fost mult mai eficient daca cei de la Corsair ar fi optat pentru o decupatura in partea inferioara a mastii de care am putea trage –  simplu si mult mai comod.

Plafonul carcasei poate acomoda pana la doua ventilatoare de 120mm neprotejate de un filtru de praf. Cu toate acestea, amplasamentul zonei dedicate acestora este de apreciat – atunci cand vom popula zona cu cele doua ventilatoare sau chiar cu un AIO de maxim 240mm, acestea nu vor lovi in placa de baza datorita amplasamentului excentric (spre exterior). Acesta este un detaliu care conteaza in practica si mi-as dori sa vad din ce in ce mai des astfel de implementari care sa usureze munca utilizatorului.

 

 

Comentarii

3 comentarii la: Prezentare – Corsair Carbide Spec-04

  1. Excelent review, felicitari! Carcasa este superba! O astfel de carcasa este perfecta pentru sistemul ce urmeaza sa il fac saptamana viitoare bazat pe Ryzen 1700x…

  2. Stiti cumva cand ca fi disponibila si la noi in Romania?

  3. Bella Post author a scris pe:

    Astept un raspuns din partea celor de la Corsair in acest sens. 🙂

Lasa-ne un comentariu: