Prezentare – Corsair Carbide Spec-04

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 2 May, 2017.

Analiza interioara

 

Cred ca este deja limpede ca avem de-a face cu o carcasa al carui flux de aer se supune regulilor traditionale, astfel incat pe partea din fata avem un ventilator LED din fabrica de 120mm care se ocupa cu admisia aerului. Acesta zona poate sustine pana la 2 ventilatoare de 120mm/ 2 ventilatoare de 140mm, sau, pentru cei mai pregatiti, un AIO de maxim 280mm, daca inlaturam cage-ul unitatilor de stocare.

Desigur, se pot face diverse combinatii in Corsair Spec-04, astfel incat pe plafon putem monta 2 ventilatoare de 120 mm sau chiar un AIO de 240mm (desi manualul este mai conservator si nu este specificat acest lucru) sau un ventilator / AIO de 120mm pe partea din spate a carcasei. Popularea zonele de admisie / evacuare a aerului depinde de componentele pe care le aveti sau de preferintele fiecaruia. Alte limite de care trebuie sa tinem cont se refera la dimenisunea placii de baza (maxim ATX) insa nici inatimea cooler-ului de procesor nu este de neglijat (cel mult 150mm, cam putin pentru un model ceva mai performant). In ceea ce priveste placa video, nu exiosta limitari, montantul unitatilor aflandu-se la nivelul ultimelor doua sloturi de expansiune ce nu sunt populate in general.

Montantul unitatilor de stocare sustine pana la 3 unitati de 3.5″/2.5″ si se poate inlatura prin scoaterea subururilor de pe podea. Odata ce acesta este eliminat, spatiul interior devine mult mai ofertant, astfel incat putem monta pe partea frontala un AIO de dimensiuni ceva mai generoase (240mm sau 280mm).

Dupa cum spuneam, pretul este principalul aspect luat in considerare de cei de la Corsair in ceea ce priveste acesta carcasa. Acest lucru il putem vedea reflectat si in tray-ul unitatilor de 3.5″/2.5″, ele fiind construite din plastic care flexeaza atunci cand montam un HDD si se prinde de acesta prin intermediul unor clipsuri.

 

 

Comentarii

3 comentarii la: Prezentare – Corsair Carbide Spec-04

  1. Excelent review, felicitari! Carcasa este superba! O astfel de carcasa este perfecta pentru sistemul ce urmeaza sa il fac saptamana viitoare bazat pe Ryzen 1700x…

  2. Stiti cumva cand ca fi disponibila si la noi in Romania?

  3. Bella Post author a scris pe:

    Astept un raspuns din partea celor de la Corsair in acest sens. 🙂

Lasa-ne un comentariu: