Prezentare – Corsair Obsidian 500D

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 22 February, 2018.

Corsair Obsidian 500D

Anuntata in acest an in cadrul CES, Corsair Obsidian 500D isi face aparitia in laboratorul nostru suficient de repede pentru a va rasfata cu un articol chiar in momentul lansarii. Combinand elemente din Concept Slate-ul vazut in cadrul Computex 2017 cu sasiul si sticla securizata ale lui Crystal 570X, carcasa prezentata astazi aduce un binemeritat update seriei Obsidian. Structura solida, impreuna cu exteriorul imbracat in aluminiu si sticla, pastreaza exclusivismul cu care am fost obisnuiti in cazul acestei game de top a celor de la Corsair.

Sasiul si layout-ul interior sunt preluate de la Crystal 570X, asadar carcasa este un full tower compact, fara legatura cu behemoti ca 750D sau 900D. Cum cu seria Obsidian a inceput aventura Corsair in domeniul carcaselor, acestia practic reinventand wire-managementul cu 800D, noul venit 500D aduce si el cu ceva nou. Mai exact, Obsidian 500D este prima carcasa Corsair dotata cu un port USB 3.1 Type-C frontal… acum mai ramane sa avem si la ce sa-l conectam.

Au trecut mai bine de 4 ani de la ultima lansare a unei carcase Obsidian, ultima fiind 750D, la sfarsitul lui 2013, prin urmare suntem curiosi sa vedem ce update-uri au adus cei de la Corsair seriei. De notat faptul ca Obsidian 500D vine in doua versiuni, prima fiind dotata cu panou frontal din aluminiu in timp ce a doua este un model special in editie limitata, dotata cu panou frontal curbat din sticla securizata (yield de fabricatie foarte slab) si ventilatoare RGB. Exista si o diferenta de pret destul de mare intre cele doua versiuni, pretul comunicat fiind de 150$ pentru modelul clasic in timp ce editia speciala urca pana la 250$. Noi am primit modelul normal, pentru muritorii de rand, asadar sa-i dam bice!

 

 

Comentarii

4 comentarii la: Prezentare – Corsair Obsidian 500D

 1. Liviu a scris pe:

  Arata foarte bine, bine dotata , premium cum s-ar spune, dar problema ei cea mai mare este ca in acelasi nivel de pret (probabil la noi va fi 200Eur+TVA+adaos) gasesti altceva mai reusit. Corsair s-a schimbat foarte tare . Aduc produse de calitate, dar raman la nivel de vis la preturile uzitate .

 2. BogdanC1984 a scris pe:

  O carcasa aerisita, pe gustul meu. Totusi din punctul meu de vedere consider inadecvata montarea HDD pe verticala datorita faptului ca din punct de vedere constructiv au parti in miscare, HDD-urile fiind construite special pentru a fi montate pe orizontala. O zi frumoasa!

 3. RazvanTrance a scris pe:

  Cele 2 porturi USB 2.0 nu sunt de fapt 3.1?

 4. Bella Post author a scris pe:

  Cele doua porturi sunt USB 3.0.

Lasa-ne un comentariu: