Prezentare – Corsair Obsidian 500D

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 22 February, 2018.

Analiza interioara

Corsair Obsidian 500D este dotata din fabrica cu 2 ventilatoare de 120mm proprietare Corsair si poate gazdui atat placi de baza in format ITX, mATX cat si ATX. Pentru un interior echilibrat, o placa de baza ATX ar fi alegerea cea mai potrivita pentru ca orificiile de trecere ajung fix in zonele de interes. In materie de limitari, coolerul de procesor nu poate depasi 170mm iar placa video 370mm.

Partea din fata a carcasei are rolul de a capta aerul rece prin intermediul a 3 ventilatoare de 120mm sau 2 de 140mm, in timp ce plafonul se ocupa de eliminarea aerului cald prin 2 ventilatoare de 120mm/140mm. Indiferent de preferintele in instalare, componentele vor fi montate mai intai pe o sina care se fixeaza de sasiu prin atat in partea din fata cat si pe plafon. Tot pentru evacuarea aerului cald, partea din spate a carcasei ne permite sa instalam un ventilator de 120mm.

Ma bucur sa vad prevazut o masca pentru sursa in Corsair Obsidian 500D ce va ajuta interiorul sa ramana curat, ea putand adaposti suficiente cabluri. Mai mult decat atat, interiorul poate gazdui chiar si un sistem custom loop, spatiul dintre zona sursei si partea frontala avand orificii de sustinere destinate unei pompe si / sau rezervor.

 

 

Comentarii

4 comentarii la: Prezentare – Corsair Obsidian 500D

 1. Liviu a scris pe:

  Arata foarte bine, bine dotata , premium cum s-ar spune, dar problema ei cea mai mare este ca in acelasi nivel de pret (probabil la noi va fi 200Eur+TVA+adaos) gasesti altceva mai reusit. Corsair s-a schimbat foarte tare . Aduc produse de calitate, dar raman la nivel de vis la preturile uzitate .

 2. BogdanC1984 a scris pe:

  O carcasa aerisita, pe gustul meu. Totusi din punctul meu de vedere consider inadecvata montarea HDD pe verticala datorita faptului ca din punct de vedere constructiv au parti in miscare, HDD-urile fiind construite special pentru a fi montate pe orizontala. O zi frumoasa!

 3. RazvanTrance a scris pe:

  Cele 2 porturi USB 2.0 nu sunt de fapt 3.1?

 4. Bella Post author a scris pe:

  Cele doua porturi sunt USB 3.0.

Lasa-ne un comentariu: