Prezentare – Corsair Obsidian 500D

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 22 February, 2018.

Concluzii

Ajunsi la final, putem spune fara doar si poate ca Obsidian 500D aduce la zi aspectul si dotarile gamei Obsidian. Astfel, aceasta capata un design mai rafinat al exteriorului cat si un interior aerisit si mult mai elegant.

Desi pretul de 150$ comunicat de catre Corsair poate intimida la o prima vedere, acesta este justificat daca ne gandim pentru inceput numai la forma atipica a plafonului si la masca frontala dotata cu material fonoabsorbant. Sa nu uitam ca ambele sunt construite din aluminiu, material “nobil” si nicicum accesibil. La nota de plata se mai adauga doua panouri laterale din sticla securizata, ce au doua extensii din aluminiu si sunt magnetice. Practic, toate aceste elemente adunate califica Corsair Obsidian 500D in liga carcaselor high-end, drept urmare costul final va fi si el pe masura.

Intregul sasiu este adus la zi daca ne gandim la cele doua sine pe care se monteaza componente, la cele doua sloturi verticale ce sustin placa video si la zona de prindere dedicata unei pompe pentru un sistem custom-loop. Nu putem ignora nici canalul pentru trecerea firelor care este binevenit in conditiile unei carcase dotata cu panouri transparente, iar unitatile de stocare sunt amplasate astfel incat traseul firelor sa fie cat mai scurt. Cu siguranta subiectul nostru de astazi aduce un suflu nou gamei Obsidian si cel mai probabil va sta la baza unor sisteme spectaculoase, asadar ma astept sa vad destul de multe configuratii moderne construite cu ajutorul acestei carcase. Pe noi ne-a impresionat in mod pozitiv si suntem curiosi oare cum va arata un flagship adevarat din gama Obsidian, 1000D poate? Cine stie? Stati aproape si veti vedea.

 

 

Comentarii

4 comentarii la: Prezentare – Corsair Obsidian 500D

 1. Liviu a scris pe:

  Arata foarte bine, bine dotata , premium cum s-ar spune, dar problema ei cea mai mare este ca in acelasi nivel de pret (probabil la noi va fi 200Eur+TVA+adaos) gasesti altceva mai reusit. Corsair s-a schimbat foarte tare . Aduc produse de calitate, dar raman la nivel de vis la preturile uzitate .

 2. BogdanC1984 a scris pe:

  O carcasa aerisita, pe gustul meu. Totusi din punctul meu de vedere consider inadecvata montarea HDD pe verticala datorita faptului ca din punct de vedere constructiv au parti in miscare, HDD-urile fiind construite special pentru a fi montate pe orizontala. O zi frumoasa!

 3. RazvanTrance a scris pe:

  Cele 2 porturi USB 2.0 nu sunt de fapt 3.1?

 4. Bella Post author a scris pe:

  Cele doua porturi sunt USB 3.0.

Lasa-ne un comentariu: