Prezentare – Corsair Obsidian 500D

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 22 February, 2018.

Zona de control a sistemului este dotata cu un buton de Power, un buton de Reset, doua porturi USB 3.0, un port USB 3.1 Type-C si jack-uri stereo (microfon si casti).

In ceea ce priveste plafonul, acesta se poate scoate daca depunem ceva efort si desurubam cele 4 subururi aflate in partea interioara, insa o asemenea operatiune nu este neaparat necesara din moment ce filtrul de praf se trage prin lateral pentru curatare iar componentele se monteaza pe un tray aflat in interiorul carcasei. Cu toate acestea, pentru a impiedica vibratiile ventilatoarelor gasim 4 puncte cauciucate abia observabile la o prima vedere. Nu pot sa nu atrag atentia si asupra formei mai putin conventionale a plafonului, astfel incat aerul cald va iesi atat prin perforatiile din zona centrala a acestuia, cat si prin laterale.

Celor 7 sloturi de expansiune, aflate pe partea din spate a carcasei, li se mai adauga inca doua sloturi ce au acelasi rol de sustinere a placii video, numai ca de data asta in pozitie verticala. Desi zona de evacuare ne constrage la un ventilator de 120mm, amplasarea acestuia poate fi reglata. Picioarele carcasei sunt construite integral din plastic si au o inaltime potrivita pentru a fi asezata pe podea indiferent de suprafata. Ele sunt prevazute cu portiuni cauciucate la baza si nu vor lasa urme pe parchet/birou in urma manipularii. Pe podeaua carcasei gasim un filtru de praf tip sertar ce acopera zona sursei, astfel incat interiorul va fi protejat de diversele impuritati din camera.

 

 

Comentarii

4 comentarii la: Prezentare – Corsair Obsidian 500D

 1. Liviu a scris pe:

  Arata foarte bine, bine dotata , premium cum s-ar spune, dar problema ei cea mai mare este ca in acelasi nivel de pret (probabil la noi va fi 200Eur+TVA+adaos) gasesti altceva mai reusit. Corsair s-a schimbat foarte tare . Aduc produse de calitate, dar raman la nivel de vis la preturile uzitate .

 2. BogdanC1984 a scris pe:

  O carcasa aerisita, pe gustul meu. Totusi din punctul meu de vedere consider inadecvata montarea HDD pe verticala datorita faptului ca din punct de vedere constructiv au parti in miscare, HDD-urile fiind construite special pentru a fi montate pe orizontala. O zi frumoasa!

 3. RazvanTrance a scris pe:

  Cele 2 porturi USB 2.0 nu sunt de fapt 3.1?

 4. Bella Post author a scris pe:

  Cele doua porturi sunt USB 3.0.

Lasa-ne un comentariu: