Prezentare – Segotep Raynor Tower T5

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 19 January, 2018.

Analiza interioara

 

Subiectul nostru nu este dotat cu ventilatoare din fabrica, insa poate gazdui atat placi de baza in format ATX / eATX cat si placi de server in format SSI-EEB. Oricat de bine suna, din cauza acestei compatibilitati extinse s-au facut anumite compromisuri in ceea ce priveste layout-ul si ergonomia interioara (vezi poza editata de mai jos). Spre exemplu, o placa de baza de asemenea dimensiuni va acoperi orificiile de trecere ale cablurilor, drept urmare nu va mai fi posibil sa trecem ori sa ascundem cablurile sursei. Singura posibilitate de alimentare a placii de baza va fi prin partea din fata, abordare nu foarte estetica din moment ce nu avem o masca iar geamul lateral permite acces privirii. Prin urmare, desi putem monta o placa de baza e-ATX, sau chiar una de server, nu este indicat sa facem acest lucru.

Placa video poate fi instalata atat in mod conventional, cat si paralel cu placa de baza, aceasta fiind sustinuta de un suport ajustabil (suportul poate fi folosit si atunci cand placa video este amplasata normal, pentru a sustine greutatea ei). Pachetul de accesorii nu include un riser PCI Express, asadar acesta va trebui achizitionat separat.

Partea din fata a carcasei are rolul de a capta aerul rece prin intermediul a 3 ventilatoare de 120mm sau 2 ventilatoare de 140mm, putand gazdui radiatoare de pana la 360mm. Plafonul are si el un rol in eliminarea aerului cald, unde ne putem ajuta de 3 ventilatoare de 120mm sau 2 ventilatoare de 140mm, respectiv de un radiator de 360mm. Din fericire, intre zona de montare a ventilatoarelor si placa de baza exista suficient spatiu, astfel incat radiatorul nu va obtura zona memoriilor. Tot pentru evacuarea aerului cald, partea din spate a carcasei ne permite sa instalam un ventilator de 120/140mm.

 

 

Comentarii

2 comentarii la: Prezentare – Segotep Raynor Tower T5

  1. O carcasa destul de interesanta si poate ca un pret de 300 de lei o facea mai atragatoare.Buna prezentare !

  2. Bella Post author a scris pe:

    Multumesc, Dodo. Ma bucur ca ti-a placut articolul.

Lasa-ne un comentariu: