Prezentare – Segotep Raynor Tower T5

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 19 January, 2018.

Concluzii

 

In conditiile in care nu discutam despre prima carcasa marca Segotep prezentata pe LAB501, cred ca putem fi de acord asupra faptului ca acestia sunt consecventi in a crea si livra produse care nu sunt… consecvente. Cu alte cuvinte, isi dau cu stangu-n dreptul si se impiedica in hora imediat ce au prins ritmul. Comparativ cu Segotep Raynor Tower T3, modelul de fata paleste din multe puncte de vedere. Situatia devine si mai serioasa atunci cand pretul de achizitie al celor doua modele este similar – 400RON.

Oricat de spectaculos ar fi design-ul exterior cat si dimensiunea lui Segotep Raynor Tower T5, atunci cand privim in interior parca ne intoarcem in timp cu 10 ani. Senzatia de solid mai compenseaza din neajunsuri, in schimb lipsa unei masti pentru sursa impreuna cu dimensiunea si amplasarea ciudata a trecerilor cauciucate nu ajuta nicidecum in pledoaria finala. Nu pot decat sa sper ca cei de la Segotep se vor intoarce la plansa de desen si vor gandi din nou interiorul – altfel nu vad cum acest model ar putea sa aiba viata lunga pe piata componentelor IT din secolul 21, in ciuda potentialului pe care il are.

Am apreciat deschiderea mastii frontale si a plafonului, deschidere ce se intinde pe aproape toata suprafata laturii (un radiator de 360mm poate fi montat aici), asadar ventilatoarele nu vor depune efort nici in a capta aerul proaspat si nici in a-l elimina. In ciuda mecanismului simplist, suportul vertical pentru placa video este si el un mare plus si reprezinta o alta abordare a vesnicei probleme – tensionarea PCB-ului placii video cat si a slotului PCI-Express.

In final, simt nevoia sa insist asupra formatului placii de baza pe care il recomand pentru aceasta carcasa, respectiv ATX, din motive obiective si enumerate pe parcursul articolului. Cu toate acestea, cred ca Segotep Raynor Tower T5 ar fi un subiect bun pentru ceva modificari si chiar mi-as dori sa o vad modata de unii dintre voi, mai ales in conditiile in care cei de la Segotep vor scoate pe piata o revizie noua, cu un interior revizuit.

 

 

Comentarii

2 comentarii la: Prezentare – Segotep Raynor Tower T5

  1. O carcasa destul de interesanta si poate ca un pret de 300 de lei o facea mai atragatoare.Buna prezentare !

  2. Bella Post author a scris pe:

    Multumesc, Dodo. Ma bucur ca ti-a placut articolul.

Lasa-ne un comentariu: