Review – Enermax Revolution XT II 750W

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 17 October, 2016.

Analiza exterioara

 

Revolution XT II 750W este livrata intr-o cutie de carton sobra, similara pentru majoritatea modelelor Enermax. Pachetul este destul de cuprinzator pentru o sursa de alimentare, in cutie fiind livrate manualul utilizatorului, suruburile de prindere, benzi velcro pentru wiremanagement, cablul de alimentare si clema de fixare a acestuia, cablurile modulare impreuna cu o punga textila pentru depozitarea celor nefolosite.

 

2aa

4

12

10

 

Design-ul sursei este unul clasic, iesind insa in evidenta prin vopseaua gri texturata pe care se remarca logo-ul Enermax precum si modelul sursei, toate inscriptionate cu auriu (culoare normala pentru o sursa certificata 80PLUS Gold).

Modelul testat de noi pune la dispozitia utilizatorului doua cabluri fixe – conectorul ATX cu 24 de pini si unul cu 4+4 pini pentru alimentarea procesorului, in timp ce restul cablurilor sunt modulare: doua cabluri PCI-Express cu cate doi conectori 6+2 pini, 8 x conectori SATA, 4 x conectori MOLEX cu 4 pini si un conector FDD.

Pentru un wiremanagement optim precum si pentru a obtine un aspect cat mai curat al sistemului, cei de la Enermax au dotat modelul Digifanless cu cabluri de tip panglica. Dupa cum stim, supraincarcarea unui singur cablu PCI-Express nu este o idee buna, acest lucru traducandu-se prin cadere de tensiune transformata in pierderi pe parcurs (prin caldura). Pentru a evita acest lucru, Enermax foloseste doar o mufa PCI-e 6+2 pini per cablu, iar conectorul modular ce sustine doua astfel de cabluri din sursa are 12 pini (majoritatea modelelor de pe piata au 6 pini si se bifurca la capatul dinspre consumator).

 

7

6

8

1

16

 

Pe una din lateralele sursei putem gasi eticheta cu specificatiile electrice. Linia de +12v are o configuratie single-rail, putand furniza aproape toata puterea sursei, mai exact 62A (744W). Rail-urile de +3.3 si +5v sunt derivate DC-DC din +12v fiind cotate la 22A fiecare, impreuna putand livra un maxim de 120W, fiind mai mult decat suficiente tinand cont de faptul ca in sistemele moderne principalii consumatori se alimenteaza de la +12v.

 

5

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: