Review – Enermax Revolution XT II 750W

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 17 October, 2016.

Analiza interioara

 

Ventilatorul de 140mm folosit in noua seria Revolution XT II (ED142512M-0A) este produs in-house de Enermax, fiind echipat cu lagar twister, avand un consum maxim de 0.45A. Desi sursa nu are un mod fanless de functionare la incarcari mici, ventilatorul a fost silentios pe toata durata testelor, chiar a trebuit sa ma uit la el sa vad daca se invarte sau nu.

 

9

 

Asa cum am spus si mai devreme, electronica prezenta in sursa testata astazi este produsa in regim OEM de catre CWT, fiind certificata 80PLUS Gold. Pentru rail-urile minore (+3.3v si +5v) Revolution XT II foloseste convertoare DC-DC amplasate pe un PCB separat, tehnologie utilizata pentru marirea eficientei de majoritatea surselor moderne.

Toti condensatorii electrolitici folositi sunt de productie japoneza certificati pentru o temperatura de 105 oC, in primar fiind utilizati Nippon Chemi-Con KMR de 560uF / 420V in timp ce in secundar avem tot Nippon Chemi-Con dar si condensatori solizi polimerici. Acestia din urma sunt fabricati de Enesol dar asta nu este o problema pentru ca acestia nu contin electrolit, asadar nu imbatranesc in timp.

Filtrarea EMI contine doi capacitori Y si unul de tip X direct pe mufa IEM, in timp ce 2 capacitori de tip X, doi capacitori Y, doua bobine si un varistor sunt montate direct pe PCB. Asa cum era de asteptat, desi este fabricata de CWT, Enermax au ales componente de calitate, ceea ce ar trebui sa ofere rezultate bune. Asta vom vedea la capitolul de testare, dar oricum trebuie mentionat ca sursa nu prezinta coil noise in LOAD.

 

14

13

15

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: