Review – FSP Hydro PTM Pro 1200W

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 25 July, 2023.

FSP Hydro PTM Pro 1200W

 

Majoritatea producatorilor au innoit liniile de productie si au facut trecerea la noul standard ATX 3.0, iar taiwanezii de la FSP au fost destul de activi adaugand suportul pentru ATX 3.0 majoritatii modelelor din seria Hydro (PTM, G, GT). Lansata in septembrie 2020 pentru a inlocui seria Aurum PT, Hydro PTM Pro este pe piata de peste 2 ani si jumatate, prin urmare putem considera ca a trecut deja testul timpului. La fel cum s-a intamplat si cu Hydro G Pro si Hydro GT Pro, pe care le-am testat de curand, suportul ATX 3.0 a fost adaugat la gama Hydro PTM Pro folosind aceasi platforma, cu cateva optimizari.

Astazi avem pe masa de test Hydro PTM Pro 1200W, modelul imbunatatit, care este compatibil cu standardul ATX 3.0, disponibila se asemenea si in variante de 850W si 1000W. Avand o arhitectura complet modulara, eficienta 80PLUS Platinum si garantie 10 ani, gama Hydro PTM Pro vine acum si cu suport nativ pentru conectorul 12VHPWR precum si certificare ATX 3.0.  Conectorul de putere 12VHPWR este conceput pentru a livra pana la 600W placii video, acesta facand fata cu brio curentilor tranzienti specifici noilor placi grafice atunci cand sunt la incarcare maxima. Standardul ATX 3.0 specifica pentru sursele compatibile capabilitatea de a sustine o putere de 3 ori mai mare pentru 100uS pe conectorii 12VHPWR instalati. In cazul in care nu ati citit articolul meu din decembrie anul trecut in care detaliam conectorul 12VHPWR si specificatiile ATX 3.0 cu teste practice, va recomand sa o faceti acum.

La fel ca si in cazul modelului Hydro G PRO si Hydro GT PRO, Hydro PTM Pro poarta acelasi nume ca si modelul ATX 2.x, insa pentru a distinge mai usor noile modele de cele vechi, producatorul a inclus o eticheta ce imbraca ambalajul sursei si specifica in mod clar compatibilitatea cu noul standard ATX 3.0 si includerea noului conector 12VHPWR in mod nativ. Ramane sa vedem astazi daca optimizarile aplicate de FSP unei platforme care implineste 3 ani in septembrie o pot face pe aceasta sa fie competitiva cu sursele lansate de competitori in ultimul timp.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: