Silverstone Strider ST1500 – test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 24 June, 2010.


.

Platforma de test

.

.
Asa cum va spuneam si in cadrul celorlalte teste practice pe care le-am realizat pana acum, nu avem Chroma. Nu avem SunMoon. Nu avem osciloscop digital. Nu testam sintetic si nu producem informatii despre ripplu sau eficienta. Ceea ce avem, este un set de skill-uri foarte speciale … ah, asta era din alt film parca … Ceea ce avem, este un set de placi video foarte speciale, pe care nu le au deobicei testerii care folosesc sarcini sintetice. Ma refer la una dintre cele mai puternice configuratii posibile la ora actuala, compusa dintr-un procesor Intel Core i7 980X tactat la 4200MHz/4500MHz , memorii Kingston DR3 2000 CL8 tactate la 1050MHz, o placa de baza numita EVGA X58 Classified 4Way SLI, si un heatsink Noctua NH-D14, impreuna cu doua ventilatoare Coolink SwiF 120P. Ah, si sa nu uit … 4 placi video Nvidia GTX 480, sau mai bine zis 4-way SLI de GTX 480.

Platforma a fost testata in regim open-air, folosind o masa de teste HSPC Top Deck Station. Placile video au fost testate in prima faza cu setari stock, apoi am crescut voltajul aplicat nucleului grafic si frecventa acestuia in mai multe etape, incercand sa depasim capacitatea sursei de alimentare. Cand placile video nu au mai putut functiona la frecvente/voltaje mai mari datorita caldurii degajate, am crescut frecventa procesorului la 4500MHz. In acest fel, am atins un maxim de putere pe care un sistem il poate consuma folosind racire pe aer. Pentru cei care vor sa vada cum se comporta Silverstone Strider ST1500 in conditii sintetice, de laborator, va invit sa cititi review-ul lui Oklahoma Wolf, de pe JonnyGuru. Gasiti acolo toate datele care ar face un sobolan de biblioteca sa saliveze non-stop o saptamana. Pentru cei care vor sa stie ce se intampla in practica atunci cand Greuceanu se ia la tranta cu balaurii, va invit sa citit mai departe.
.


.

Am masurat consumul la priza al intregului sistem folosind un aparat Voltcraft Energy Check 3000. Acesta este un aparat accesibil, care poate fi achizitionat in comert, dar are o acuratete destul de buna, marja de eroare intre 400 si 1400W fiind de aproximativ 5%. Pentru a simula cat mai bine incarcarea careia sursa va trebui sa ii faca fata in utilizarea zilnica, am masurat atat consumul in idle cat si in cateva situatii prestabilite, cu placile video stock. Pentru a analiza puterea maxima pe care este capabila sa o ofere sursa, am rulat simultan FUR si LinX atat cu placile video stock cat si cu cele doua setari de voltaj si frecventa pentru GPU. Nu in ultimul rand, am masurat voltajul pe rail-urile de 12v si 5v (pentru 12v, am masurat voltajul in mai multe puncte, corespunzatoare cate unui rail diferit). La final, tinand cont de modul in care s-au comportat un esalon mai mare de surse, precum si de certificarea 80PLUS Silver, am estimat consumul real prin inmultirea consumului la priza cu un factor de eficienta cat mai apropiat de ce este aceasta sursa capabila sa ofere in sarcina maxima.

Comentarii

7 comentarii la: Silverstone Strider ST1500 – test practic

  1. Horica54 a scris pe:

    stabilitate & eficienta 1 rail de 117 A (ultra X) vs 8 rails (ST1500)?

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Andyson vs Enhance 🙂

  3. nu stiam ca a aparut asa devreme o sa mi iau si eu unul ca asta vechi face urat

  4. Multumim pt . informatie .
    Cam tot ce gasim in acest blog este interesant 🙂

  5. foarte bun testul, foarte bun articolul. jos pălăria. aștept și testul despre centaurul legendar 😉

  6. sabinel65 a scris pe:

    Stimabililor tot respectul pentru ce faceti in acest lab501, dar o mica nelamurire ati trecut numele acestei sectiuni carcase si surse; Pai nimic despre carcase??
    Cu deosebit respect si stima
    Nastase Sabinel
    (sabinel65)

  7. Monstru Post author a scris pe:

    Foarte buna observatia! Atunci cand am pus bazele site-ului ne-am gandit la o impartire cat mai logica, si astfel am ajuns la carcase si surse. Din pacate, nici unul dintre noi nu este prea pasionat de carcase, nu prea am gasit un “carcasa guru” pana acum ca sa scrie pe aici, asa ca, recunoastem, nu prea avem carcase pe site 🙂

Lasa-ne un comentariu: