Silverstone Strider ST1500 – test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 24 June, 2010.


.

Rezultate

.

.

A, da, stiu … ce s-a intamplat ? Unde sunt aia 1500W in mod continuu, la 40 oC ? Unde sunt aia 1600W in peak ? Usor voinicii mei, nu va ambalati, ca sursa saraca nu are nici o vina. Sistemul, bestia, 4Way SLI-ul … chestia aia care mi-a bagat n’shpe surse in protectie pana acum, ei bine, chestia aia nu este in stare sa atinga nici macar specificatiile sursei testate astazi. Cu alte cuvinte, in momentul in care am vazut ca in cazul setarii LOAD 3 sursa nici nu pare sa simta sarcina, am crescut evident voltajul aplicat in GPU, precum si frecventa acestuia, pentru a ii arata Strider-ului ce inseamna 4 GTX 480. Dumnealui nici nu a clipit, din nou. Problema este ca nu am putut urca aceste setari si mai sus deoarece, asa cum va puteti inchipui, 4Way SLI de GTX480 este ceva similar unui cuptor, deci orice MHz sau mili-volt setat mai sus decat LOAD 4 avea ca efect intrarea placilor video in throttle. Bun, daca cu tertipuri din astea umbla Greuceanu, umblam si la procesor, si ajungem la LOAD5. Nici vorba domle, Strider-ul nici ca se sinchisea de eforturile depuse de sistemul meu grandios. Problema este ca pe caldurile inregistrate in ultima vreme, ori cat ar fi el de Gulftown, devine destul de greu sa il stabilizezi pe domnul i7 980X peste 4500MHz, astfel incat putem spune ca am ajuns atat cu placile video cat si cu procesorul la un maxim stabil posibil in conditiile racirii sistemului cu aer.

Problema este ca treaba asta nu pare sa impresioneze Strider-ul sub nici o forma, acesta ramanand rece, stabil si silentios chiar si pentru cele mai agresive setari. Din pacate, nu am robinet de azot in bucatarie, si dewar-ele se mai si golesc, astfel incat a trebuit sa ma multumesc cu ceea ce am putut obtine pe aer. Concluzia este destul de simpla – in acest moment nu exista sistem racit cu aer care sa poate pune cea mai mica problema unui Silverstone Strider ST1500. Si sincer sa fiu, ma indoiesc ca un asemenea animal ar putea fi ingenuncheat, chiar si pe azot. O privire rapida aruncata asupra voltajelor masurate pe rail-urile principale ne dezvaluie faptul ca acestea abia daca au miscat in timpul testelor. Strider-ul parca face tot posibilul pentru a lua la misto cel mai puternic sistem al momentului. Probabil ca exista ceva pe masura acestei surse, si acel ceva se cheama Classified SR-2, din pacate nu am asa ceva prin laborator, deci ne vom opri aici si va trebui sa recunoastem suprematia sursei produsa de Silverstone.
.

Comentarii

7 comentarii la: Silverstone Strider ST1500 – test practic

  1. Horica54 a scris pe:

    stabilitate & eficienta 1 rail de 117 A (ultra X) vs 8 rails (ST1500)?

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Andyson vs Enhance 🙂

  3. nu stiam ca a aparut asa devreme o sa mi iau si eu unul ca asta vechi face urat

  4. Multumim pt . informatie .
    Cam tot ce gasim in acest blog este interesant 🙂

  5. foarte bun testul, foarte bun articolul. jos pălăria. aștept și testul despre centaurul legendar 😉

  6. sabinel65 a scris pe:

    Stimabililor tot respectul pentru ce faceti in acest lab501, dar o mica nelamurire ati trecut numele acestei sectiuni carcase si surse; Pai nimic despre carcase??
    Cu deosebit respect si stima
    Nastase Sabinel
    (sabinel65)

  7. Monstru Post author a scris pe:

    Foarte buna observatia! Atunci cand am pus bazele site-ului ne-am gandit la o impartire cat mai logica, si astfel am ajuns la carcase si surse. Din pacate, nici unul dintre noi nu este prea pasionat de carcase, nu prea am gasit un “carcasa guru” pana acum ca sa scrie pe aici, asa ca, recunoastem, nu prea avem carcase pe site 🙂

Lasa-ne un comentariu: