Silverstone Strider ST1500 – test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 24 June, 2010.


Silverstone Strider ST1500 este una dintre cele mai puternice surse de alimentare pentru PC-uri disponibile pe piata in acest moment, si cu siguranta una dintre cele mai performante surse construite vreodata. Desi mi se pare ca propozitia anterioara reprezinta un mod sec de a incepe un articol despre un produs absolut monumental, exprima in acelasi timp un adevar indiscutabil. Spun asta deoarece in momentul de fata exista doar trei producatori de electronica pentru surse cu puteri de minim 1500W (Andyson, CWT si Enhance), iar Silverstone Strider ST 1500 este una dintre primele implementari comerciale ale solutiei Enhance. Modelele bazate pe Andyson (Ultra X4 1600), sau CWT (Thermaltake Toughpower 1500, Xigmatek 1500W) sunt mai raspandite, insa nu se ridica la acelasi nivel al calitatii oferite de solutia propusa de Enhance si implementata de Silverstone. Cea mai evidenta diferenta este eficienta, modelele de mai sus fiind certificate 80PLUS (80% eficienta) in timp ce ST1500 este certificata 80PLUS Silver (85-88% eficienta). Avem deci de-a face cu un produs rasat, de origine nobila, care nu face parte din aceeasi clasa cu plebeii amintiti mai devreme.

Pe de alta parte, nu suntem deloc mirati de acest aer de exclusivism, deoarece ne intalnim astazi cu un scop foarte precis, si mai ales intr-o companie foarte selecta. Poate va mai aduceti aminte de ultimul test practic, in care puneam la treaba un Antec TPQ1200. Ei bine, daca ati citit articolul ati vazut ca intr-un final, monstruozitatile numite GTX480 au reusit sa inghenuncheze sursa celor de la Antec, pentru anumite setari aceasta intrand in protectie. Si desi nu v-am povestit despre asta, acelasi lucru s-a intamplat si cu Sapphire-ul cu inima de Enermax, dotat de mama natura cu 1250W. Da, urca putin mai sus, dar intr-un final se inchidea si dumneaei, sub asaltul nemilos al Gulftown-ului cuplat cu cei patru calareti gemeni ai apocalipsei, GTX480.

Ei bine domnilor, toate ca toate, dar noi nu putem lasa lucrurile asa, astfel incat, dupa ce capcaunii nostrii (4WAY SLI de GTX 480 si un Gulftown chipes si tantos) au reusit sa faca de rusine mai multi voinici care au incercat sa le tina piept (a se citi mai multe surse cu puteri mai mari de 1200W), am dat sfoara in tara si am invitat cei mai puternici dintre voinici, pentru a pune capcaunii cu botul pe labe. Nu multi s-ar incumeta sa se inhame la o asemenea sarcina, si nu multi ar putea iesi cu fruntea sus din aceasta batalie. Intr-un final, doar doi au avut curajul sa accepte provocarea, dar numai Greuceanu a ajuns la timp, si despre el vom vorbi astazi. Poate o sa va povestesc intr-o zi si despre centaurul legendar care se indreapta chiar acum spre laboratorul de teste, insa astazi toata gloria ii revine lui Greuceanu, pe numele lui comercial Silverstone Strider ST1500.

Comentarii

7 comentarii la: Silverstone Strider ST1500 – test practic

 1. Horica54 a scris pe:

  stabilitate & eficienta 1 rail de 117 A (ultra X) vs 8 rails (ST1500)?

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Andyson vs Enhance 🙂

 3. nu stiam ca a aparut asa devreme o sa mi iau si eu unul ca asta vechi face urat

 4. Multumim pt . informatie .
  Cam tot ce gasim in acest blog este interesant 🙂

 5. foarte bun testul, foarte bun articolul. jos pălăria. aștept și testul despre centaurul legendar 😉

 6. sabinel65 a scris pe:

  Stimabililor tot respectul pentru ce faceti in acest lab501, dar o mica nelamurire ati trecut numele acestei sectiuni carcase si surse; Pai nimic despre carcase??
  Cu deosebit respect si stima
  Nastase Sabinel
  (sabinel65)

 7. Monstru Post author a scris pe:

  Foarte buna observatia! Atunci cand am pus bazele site-ului ne-am gandit la o impartire cat mai logica, si astfel am ajuns la carcase si surse. Din pacate, nici unul dintre noi nu este prea pasionat de carcase, nu prea am gasit un “carcasa guru” pana acum ca sa scrie pe aici, asa ca, recunoastem, nu prea avem carcase pe site 🙂

Lasa-ne un comentariu: