Campionatul International de Overclocking – Austria 7.11.2009
Regulament
Spre deosebire de alte evenimente de acest gen, concursul din Viena nu a fost organizat de un mare producator, ci de echipa de overclocking a Austriei (Overclocking.at), sponsorizati de cel mai mare magazin de profil din Austria, DiTech, cu ajutorul partenerilor Asus si Intel. Din acest motiv, am avut parte de o experienta diferita fata de restul concursurilor la care am participat pana acum, accentul fiind pus pe oferirea unui spectacol publicului destul de numeros care a venit la acest eveniment. Astfel, concursul a fost impartit in doua evenimente, cu reguli si premii diferite.
Prima proba a fost cea de SuperPi 1M, platforma fiind pusa la dispozitie de organizatori. Pentru fiecare echipa de participanti aceasta a fost alcatuita din doua procesoare Intel Core i7 975 Extreme Edition, doua placi de baza Asus Rampage II Extreme, un kit de memorii Kingston DDR3 2000 CL8 3 x 2GB, o placa video 8200GS PCI, o sursa Enermax Revolution 1050W, doua hard-disk-uri identice (unul dintre ele cu sistemul de operare Windows XP SP3 instalat) si doua ventilatoare Enermax Magma. Evident, ne-au fost puse la dispozitie un monitor si un kit format din mouse si tastatura. Pe langa acestea, organizatorii au pus la dispozitia concurentilor si o cantitate insemnata de azot lichid (in jur de 600l) desi aceasta s-a dovedit a fi insuficienta spre finalul celei de-a doua probe.
Scopul acestei probe a fost unul extrem de simplu, mai precis obtinerea celui mai bun rezultat din concurs. Trebuie sa ii felicit pe organizatori pentru faptul ca imaginea de pe fiecare monitor putea fi verificata oricand si putea fi transmisa si pe ecranul principal atunci cand era nevoie. Desi de aceasta a doua functie s-a abuzat destul de mult atunci cand nu era cazul, in dorinta de a creea spectacol, totusi posibilitatea verificarii fiecarui participant in timp real este o optiune care ar trebui implementata in toate concursurile de acest gen, din punctul meu de vedere. De asemenea, faptul ca atunci cand te apropiai de rularea unui run important puteai solicita transmiterea acestuia pe ecranul principal a scutit concurentii de grija screenshot-urilor, toti spectatorii si participantii putand vedea foarte usor scorul echipei respective. Un aspect mai putin placut a fost reprezentat de configurarea posturilor de lucru, acestea presupunand realizarea tuturor operatiunilor stand in picioare. Ceea ce este o idee buna pentru spectacol, atunci cand acesta nu dureaza prea mult, dar nu este cea mai buna idee atunci cand incepi la 16:30 si termini in jurul orei 1 noaptea. Evident, orice eveniment are avantajele si dezavantajele lui, si sincer sa fiu, desi au existat cateva dezavantaje in cadrul acestui eveniment, am gasit si multe optiuni foarte interesante, pe care mi-as dori sa le vad si in cadrul altor concursuri de acest gen. A, si sa nu uitam, timpul alocat primei etape a fost de 5 ore, iar premiul a fost de 5000 Euro. Foarte consistent as zice eu.
Adevarata premiera a fost insa cea de-a doua etapa, mult mai interesanta din punctul meu de vedere. Astfel, scopul celei de-a doua etape a fost obtinerea recordului mondial in 3DMark Vantage, folosind platforma adusa de acasa. Desigur, transportarea celor necesare cu avionul nu este tocmai o placere, insa ideea este foarte, foarte interesanta, aceasta competitie reprezentand adevarata lupta intre titani. Si aici au existat doua dezavantaje majore, primul fiind dat de timpul alocat acestei probe (2 ore), al doilea fiind dat de premiul mai mic (2000 Euro), insa din cate am putut sa ne dam seama, organizatorii au dorit sa aiba parte de un concurs cu sanse egale folosind aceleasi componente (SuperPI 1M), si apoi au dorit sa ofere spectacol publicului, motivand participantii prin premiul oferit (3DMark Vantage). Evident, putem intelege perfect acest lucru, desi pentru noi, overclockerii, adevarata lupta este data pe taramul greilor si al tuburilor fumegande de azot, atat pe procesor cat si pe placile video. Oricum, o ocazie frumoasa de a incerca obtinerea unui scor cat mai bun in public.
Comentarii
Foarte tare!! Apreciez faptul ca in Romania avem oameni ca voi, pasionatii de calculatoare. Urmarec fiecare stire si review de pe acest site, si pe Micutzu si Monstru ii cunosc de pe forumurile din Romania de multa vreme. Cu oameni ca voi ar trebui sa ne facem cunoscuti in lume, pacat insa de nivelul de trai. Mi-ar fi placut enorm sa am si eu astfel de posibilitati, dar mijloacele financiare pe care le am ma impiedica. Succes in continuare.
Felicitari, va apreciez enorm si cred ca incet, incet incepem si noi sa ne facem un renume in vasta lume a overclockingului.
foarte tare!! daca nu mai au ce face oamenii sa se distreze
Vreau si eu sa ma distrez cu niste azot lichid….:))
Pingback: Campionatul International de Overclocking – Austria 7.11.2009
Pingback: Tweets that mention Campionatul International de Overclocking – Austria 7.11.2009 | lab501 -- Topsy.com
Cele mai recente stiri
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Computex 2024 – Sharkoon
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ASRock
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – EKWB
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – G.Skill
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ID-Cooling
Scris in 11 June, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube