AMD Ryzen 3000 – Part II – AMD Ryzen 9 3900X & AMD Ryzen 7 3700X

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Procesoare & Chipseturi, in 7 July, 2019.

Temperatura

 

 

Din punct de vedere al temperaturilor atinse in timpul functionarii, graficele de mai sus sunt pur orientative, deoarece fiecare generatie de procesoare Intel raporteaza temperatura in mod diferit. Temperaturile de mai sus nu sunt reprezentative pentru temperaturile care pot fi atinse intr-un sistem normal, in carcasa. In cazul unei carcase slab ventilate putem avea temperaturi mai mari, pe cand in cazul unei carcase ventilate corespunzator putem avea temperaturi mai mici. Pentru a masura temperatura am folosit RealTemp 3.70 / HW Info si am inregistrat temperatura atinsa de nuclee in LOAD, dupa o sesiune de Prime 95 64bit, folosind aceleasi setari ca si in testele de consum. Temperatura mediului ambient s-a mentinut in jurul valorii de 28 oC pe tot parcursul testelor si nu au existat alte ventilatoare pe masa de teste in afara de cele de pe NH-D15 si cel al placii video.

Procesoarele AMD nu au castig de cauza doar la capitolul performanta, ci si la capitolul temperaturi, fiind semnificativ mai reci decat procesoarele Intel testate de noi.

Comentarii

14 comentarii la: AMD Ryzen 3000 – Part II – AMD Ryzen 9 3900X & AMD Ryzen 7 3700X

 1. Darco a scris pe:

  Am asteptat si savurat fiecare bucatica a articolului. Frumoasa figura din partea AMD, din nou.
  @Montru: carui fapt se datoreaza diferenta imensa fata de restul plutonului, in favoarea 3900X, la Aida64 Copy?

 2. Monstru Post author a scris pe:

  4 nuclee / 8 fire de executie in plus

 3. quod a scris pe:

  2700k sau x?

 4. hizo a scris pe:

  Multumim si multumiti – c-avem de ce…!

 5. Otman a scris pe:

  Frumos…felicitari Monstru pentru munca depusa la articolele astea si felicitari AMD, jos palaria.

  Astept sa vad cum se misca 3600 in jocuri si articolele cu scalarea memoriei si overclocking-ul.
  Spor la treaba, sa ne zici daca ramai fara bere pe caldura 🙂

  BTW…nu sunt de acord cu folosirea culorilor verde si mov in grafice, in loc de ROSU vs ALBASTRU….come on…

 6. sabiaculuneta a scris pe:

  Astept rezultatele privind scalarea performantei cu memoria si tot prin prisma memoriilor care placi de baza sunt mai saltarete. Sunt nedumerit de speccificatiile unor placi asus care au maxim 3200 OC. deci sper sa inceapa parada x570.

 7. Cat timp a fost ținute CPU urile in prime 95

 8. Cristian a scris pe:

  Se pare ca cu noul ecosystem Ryzen,ne intoarcem cel putin cu x570,in perioada cu ventilatoare pe chipset,sper sa fie mai de calitate ca cele de pe vremuri,care dupa 1 an de folosire a placii de baza,incepeau sa bazaie ca dracu.
  Sunt curios,daca si b550 va necesita racire activa.

 9. idbaghera a scris pe:

  Tudor, ar fi perfect daca ai incepe sa testezi performanta lor in Adobe Premiere , sincer sunt foarte multi care il folosesc si testele sunt foarte putine pe net si as prefera ceva de incredere autohton pentru viitoarele achizitii .

 10. Monstru Post author a scris pe:

  Dragul meu, eu le-as testa cu placere, dar exista cateva probleme cu Adobe, pe care le-am decoperit in ani de zile de testat in Photoshop. Sunt intotdeuna in urma cu optimizarile, cel putin pentru multicore. Se schima drastic performanta (pe configuratii extreme) de la un update la altul. Nu mai pot sa imi cumpar licenta stand alone acum, am nevoie sa platesc abonament lunar. (How about no!) Tocmai de aceea am zis hai sa introduc ceva, adica Davinci Resolv, unde pot controla toti acesti parametrii (am licenta, nu ii fac update decat in momentul in care vreau eu, e consistenta performanta, etc). Stiu, ar fi ideal sa fie si Premiere

 11. Monstru ‘ cât timp ai rulat prime 95?

 12. Monstru Post author a scris pe:

  Andyy – aproximativ 20 de minute, se stabilizeaza dupa primele 5-6 minute, nu e platforma Intel

 13. sabiaculuneta a scris pe:

  Plecand de la premiza ca seria athlon / phenom se putea debloca ca urmare a unor loturi cu defecte de productie ( nu in totalitate) si totodata exista facilitatea aceasta in bios, este posibil ca o serie de procesoare 3900x/3950x sa aiba probeleme de fabricatie si sa fie revizuite ca 3800x – 3600 ? Am un x370 in bios optiunea “unlock” binenteles ca nu exista dar ………ceva “dark sanatic rumors” …….. Pe de alta parte nu prea ma duce mintea de ce 3600x are TDP 95W si 3700x 65W sau 3600x sunt de fapt 3600 fortate sa functioneze la frecvente mai mari doar prin voltaj ?

 14. Daniel a scris pe:

  Ma nu sunteti sanatosi! :)))) 26 pagini? Oricum, super review! Felicitari ptr munca depusa!

Lasa-ne un comentariu: