Review – HyperX SAVAGE EXO 480GB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 14 May, 2019.

HyperX SAVAGE EXO 480GB

 
Domeniul stocarii a evoluat constant in ultimii 20 de ani, insa ritmul a fost ceva mai lent decat in cazul celorlalte componente. Acest lucru avea sa se schimbe in urma cu ~11 ani, in momentul in care SSD-urile consumer si-au facut aparitia pe piata. Din acel moment, viteza unitatilor de stocare a crescut constant, concomitent cu o crestere a densitatii. Astfel, daca batranele hard-disk-uri nu au avut cum sa tina pasul din punct de vedere al vitezei cu modernele SSD-uri, producatorii au incercat sa compenseze prin capacitate, respectiv prin pretul per GB.

Evident, evolutia a afectat toate ramurile acestui domeniu, de la unitati de stocare enterprise si pana la toate formele de produse consumer, inclusiv unitati de stocare atasate in retea, unitati de 2.5 sau 3.5″ pentru desktop-uri, unitati de 2.5″ sau M.2 pentru notebook-uri si bineinteles, unitati de stocare externe, in toate formele si dimensiunile posibile.

Astazi avem la dispozitie stick-uri USB cat o unghie capabile sa stocheze peste 64GB de date, stick-uri de 2TB, unitati de stocare externe cu capacitati uriase, unitati protejate prin criptare, sau unitati cu viteze care rivalizeaza cu cele ale unui SSD S-ATA. Practic, in cazul in care dorim sa transportam cantitati mari de date, sau dorim sa utilizam o unitate externa pe post de extra-stocare pentru un dispozitiv ultra-portabil, acest lucru este acum posibil datorita standardului USB 3.1 Gen 2, respectiv datorita tehnologiei 3D Nand.

Exact despre un astfel de dispozitiv vom discuta astazi, mai precis despre HyperX SAVAGE EXO, un SSD extern bazat pe tehnologie 3D Nand, gandit pentru a extinde capacitatea de stocare a notebook-urilor ultra-portabile, Windows sau Mac, precum si a consolelor de ultima generatie, mai precis XBOX One si PS4.
 

Comentarii

4 comentarii la: Review – HyperX SAVAGE EXO 480GB

 1. G liviu a scris pe:

  daca placa de baza suporta 4266 mhz iar kitul de mem este de 4400 mhz XMP mai este functional?
  sau va trebui sa punem valoarea de 4266 mhz madual?

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Frecventala care poate rula memoria depinde de trei lucruri – frecventa memoriei, controller-ul de memorie integrat in procesor si placa de baza. Presupun ca este vorba despre o platforma Intel, caz in care poti seta memoriile atat la 4400 cat si la 4266 si in ambele cazuri ar trebui sa mearga, ajustand corespunzator tensiunile de alimentare pentru procesor, IMC si memorie.

 3. sergiu a scris pe:

  Salut. La pagina 4, spui ca atinge “respectiv ~300MB/s pentru scriere” dar din print-screen reiese ca atinge 106.9 MB/s.

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Sergiu, vezi in ATTO si AS SSD

Lasa-ne un comentariu: