Review – Kingston DataTraveler 2000 & MobileLite Wireless Pro

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 7 June, 2016.

Kingston DataTraveler 2000

 
Progresul tehnologic al aparatelor foto, telefoanelor si camerelor de filmat a dus la explozia unei intregi piete de accesorii, de la carduri de memorie, unitati de stocare externe, stick-uri USB si pana la power bank-uri, cititoare de card-uri wireless si alte asemenea dispozitive. Acest aspect este logic, daca stam sa ne gandim ca telefoanele mobile din zilele noastre fac fotografii de 5-6MB bucata si filmeaza 4K, iar o zi petrecuta pe partie poate avea ca efect 10-20GB de material video filmat cu un action cam. Pe de alta parte, nu putem spune ca autonomia acestor dispozitive a fost imbunatatita considerabil in ultima vreme.

Si uite asa plecam la noi cu acumulatori externi (doar nu ai vrea sa ratezi ultima tura pe partie sau sa ramai fara telefon pe undeva departe de casa), card-uri de rezerva s.a.m.d. Pe de alta parte, pentru cei mai putin tehnici sau mai comozi dintre noi, descarcarea / partajarea unei cantitati de materiale foto/video considerabila poate deveni un chin. Nu cu mult timp ma aflam in Bansko, intr-o camera de hotel, alaturi de doi prieteni, iar discutiile care se auzeau printre clinchetul sticlelor de bere erau “ai terminat cu cardul meu? Hai ca am nevoie sa copiez si eu de pe el, am luat filmele de pe al tau”. Nu ma intelegeti gresit, nu suntem deloc “mai putin tehnici”, prin urmare stim sa utilizam un FTP, un NAS, s.a.m.d. Doar ca suntem comozi si ocupati si realizam faptul ca nu o sa mai aibe nimeni timp si chef sa copieze materiale video la 2 saptamani dupa ce ne-am intors din excursie.

Prin urmare, un dispozitiv precum Kingston MobileLite Wireless Pro se poate dovedi util din mai multe puncte de vedere in astfel de situatii. Poate fi folosit pe post de server multimedia ad-hoc, putem goli pe el card-ul in cazul in care s-a umplut datorita memoriei interne de 64GB si putem sa ne incarcam smartphone-ul sau actioncam-ul direct de la el, datorita acumulatorului de 6700 mAh incorporat.

Kingston DataTraveler 2000 se adreseaza exact situatiei opuse, mai precis momentul in care nu doar ca nu vrem sa partajam nimic cu nimeni dar vrem sa ne asiguram ca nimeni nu poate avea acces la informatiile stocate pe stick-ul nostru USB. In zilele noastre, lista informatiilor sensibile este foarte vasta si variata, de la documente confidentiale de la locul de munca si pana la date personale private de orice natura. Prin urmare, un stick USB care ne garanteaza siguranta datelor nu mai reprezinta un moft pentru unii dintre noi. Bagajele se mai pierd, un stick poate fi pierdut sau subtilizat cu siguranta. Insa un stick valoreaza mult mai putin decat informatiile de pe el.
 
Intro

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – Kingston DataTraveler 2000 & MobileLite Wireless Pro

Lasa-ne un comentariu: