Review – Kingston DataTraveler Max 1TB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 9 November, 2021.

Concluzii

 
Asa cum spuneam, Kingston DataTraveler Max 1TB este cel mai rapid stick de memorie USB testat de noi vreodata, concurand fara probleme cu SSD-urile externe USB 3.2 Gen 2, avand insa avantajul dimensiunilor reduse. Desigur, pentru un stick USB este destul de voluminos, insa este, in esenta, un stick USB, nu un SSD extern, drept urmare dimensiunile sunt destul de reduse. Practic, in momentul de fata, doar unitatile de stocare externe USB 3.2 Gen 2×2 il intrec la capitolul viteza, insa asta doar daca le conectam la un port dedicat. Majoritatea placilor de baza sau a notebook-urilor sunt echipate cu conectori USB-C 3.2 Gen 2, sau USB 4, care momentan nu trec de 1000 MB/s.

Kingston DataTraveler Max 1TB este disponibil in trei versiuni, in functie de capacitate. Astfel, versiunea de 256GB este comercializata pentru 295 RON, versiunea de 512GB este comercializata pentru 480 RON, in timp ce versiunea testata de noi, de 1TB, este comercializata pentru ~800 RON.

Tinand cont ca discutam despre un dispozitiv care masoara 82mm lungime si cantareste doar 12g, cred ca Kingston DataTraveler Max 1TB este unul dintre cele mai atragatoare stick-uri USB disponibile pe piata, oferind viteze de transfer ridicate, dimensiuni reduse si un raport calitate / pret destul de bun.

Desigur, pe viitor as prefera sa vedem si versiuni montate in carcasa metalica, eventual rezistente la socuri si intemperii, pentru ca discutam totusi despre un pret destul de ridicat.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: