Review – Kingston DataTraveler Max 1TB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 9 November, 2021.

Kingston DataTraveler Max 1TB

 
Dupa cum bine stiti, in ultimii 12 ani am urmarit indeaproape evolutia solutiilor de stocare USB 3, tinandu-va la curent cu fiecare iteratie a standardului, prin testarea in practica a celor mai noi solutii de stocare externe. Astfel, am ajuns sa vedem anul trecut cum se comporta prima solutie de stocare USB 3.2 Gen 2 ajunsa pe masa noastra de teste, moment in care am si trecut in revista toata schimbarile semnificative din ultimii 12 ani de zile. Ulterior, am inceput sa testam solutii USB 3.2 Gen 2×2, la inceputul acestui an, pe masura ce standardul USB 3 se apropie incet, dar sigur, de finalul calatoriei incepute in urma cu mai bine de o decada.

Ei bine, chiar daca am testat destule solutii de stocare externe in ultimul an, nu am mai testat un stick USB de doi ani, pentru ca nu au existat schimbari semnificative la acest capitol… pana acum. De ce spun asta? Pentru ca solutiile de stocare externe testate de noi in ultimii ani sunt SSD-uri externe, care incorporeaza un bridge USB->PCI-E, un controller NVMe si memorie 3D Nand. Un stick ar trebui sa contina un singur controller si memoria aferenta, ori in momentul de fata majoritatea stick-urilor sunt limitate la vitezele standardului USB 3.2 Gen 1.

Ei bine, imi face placere sa va prezint primul stick USB 3.2 Gen 2 ajunsa pe masa noastra de teste, mai precis Kingston DataTraveler Max 1TB. Acesta este un stick de memorie veritabil (dotat cu un conector USB-C) care poate atinge vitezele specifice standardului USB 3.2 Gen 2, adica 1000 MB/s. Haideti sa vedem despre ce este vorba.

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – Kingston DataTraveler Max 1TB

Lasa-ne un comentariu: