RunCore Pro V 200GB – SandForce SF-1200 iese la atac

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 18 May, 2010.

ATTO

ATTO este un benchmark care lucreaza cu fisiere de diferite marimi si chiar ne poate arata performanta reala la care ne putem astepta.

.

Intel X25-M Gen. 2 160GB

.

RunCore Pro V 200GB

.

SSD-ul de la Intel poate transfera fisiere cu maxim 273MB/s la citire si 108MB/s la scriere, pe cand drive-ul bazat pe SandForce poate atinge 284MB/s la citire si 277MB/s la scriere. O performanta uluitoare care depaseste specificatiile producatorului (260MB/s citire – 260MB/s scriere).

.

AS SSD Benchmark 1.4

AS SSD Benchmark este un software creat special pentru testarea SSD-urilor, mai ales pentru evaluarea problemelor lor binecunoscute: rate scazute la citirea / scrierea fisierelor mici (4K). De asemenea, rezultatele obtinute sunt mai aproape de realitate pentru ca lucreaza pe discul partitionat.

.

Intel X25-M Gen. 2 160GB


.

RunCore Pro V 200GB


.
Uitati-va un pic la ratele de transfer la scrierea fisierelor mici … sunt pur si simplu din alta liga. DuraWrite se pare ca da rezultatele scontate, accelerand foarte mult scrierile. Rezultatele de transfer secventiale nu sunt foarte concludente, fiind mai slabe si decat HDTune Pro, care este un benchmark low-level. Mai mult ca sigur marimea fisierului de test nu este pe placul arhitecturii SandForce.

In ceea ce priveste timpul de acces, drive-ul Intel sta ceva mai bine datorita masurarii acestuia in cazul fisierelor mici (am vazut superioritatea Intel in ceea ce priveste fisierele mici in testele de IOPS). La testele de copiere rezultatele sunt echivalente intre cele 2 drive-uri.

Comentarii

9 comentarii la: RunCore Pro V 200GB – SandForce SF-1200 iese la atac

 1. Nu era normal sa fie comparate cu intel x25-E care la scriere are 170 MB/sec ? Mai ales ca par din aceeasi liga si ca pret…bine x25-e foloseste memorii SLC..

 2. Matose Post author a scris pe:

  Nu era normal pentru ca X25-E foloseste memorii SLC si este adresat segmentului enterprise, nu consumer. In plus, la aproximativ aceeasi bani X25-E are 32GB in timp ce SSD-ul testat azi are 200GB…

 3. stefan a scris pe:

  nice toy

 4. ferike a scris pe:

  “In plus, la aproximativ aceeasi bani X25-E are 32GB in timp ce SSD-ul testat azi are 200GB…”

  wrong matose, esti outdated cu preturile 🙂

  ia arunca un ochi aici:
  http://www.emag.ro/solid-state%20drive%20_ssd_/intel

  deci un Intel SLC de 32 e 1720 Lei, unul de 64 GB din gama enteprise e 2700 Lei, iar modelul testat de tine (cica) e 3100 Lei, desi ma indoiesc puternic ca iei un pret de state si pur si simplu il inmultesti cu 3,3x si ai pretul de Romania = never happened.

 5. Matose Post author a scris pe:

  Oricum raportul pret / GB e mult mai bun in cazul SandForce… orice ai zice 🙂

 6. Trance a scris pe:

  900$ pt 200GB? Nu mersi, parerea mea ca nu se renteaza (momentan).

 7. De mult visez la un SSD ca asta, sa speram ca si in Romania preturile sa devina mai accesibile, pentru un leptop un ssd este mana cereasca mai ales ca se reduce si consumul.

 8. vezi ca ai o greseala in pagina 6

  Desi viteza de scriere nu impresioneaza in mod deosebit, in ceea ce priveste scrierea avem un incredibil 222MB/s din partea SF-1200 (fata de 98MB/s in cazul X25-M). Totusi, sa nu uitam ca HDTune este un benchmark low-level care de multe ori nu arata exact performanta in lucrul cu fisiere.

 9. ma intereseaza un ssd de 64GB pt un acer aspire 5741g, Chipset Intel HM55, imi puteti recomanda ceva ?

  multumesc

Lasa-ne un comentariu: