SSD Round-up 2012 – A-Data, Corsair, Kingston, Silicon Power si Verbatim

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Memorii & Stocare, in 12 July, 2012.

 

Kingston HyperX 3K 240GB

 

 

 

.

 

Kingston a fost printre ultimii producatori ce au lansat un SSD bazat pe Sandforce SF-2281, motivele fiind imaturitatea primelor versiuni de firmware (3.1.9 si 3.2.0 fiind primele versiuni mature). Astazi vom analiza SSD-ul HyperX 3K ce se diferentiaza de varianta normala prin certificarea rezistentei la scriere a memoriilor NAND.

Varianta normala (albastra) are chipuri NAND ce pot rezista pana la 5000 de cicluri de citire – scriere in timp ce varianta 3K are chipuri proiectate sa reziste doar 3000 de cicluri. Totusi acest lucru nu trebuie sa fie un motiv de ingrijorare pentru ca intr-un sistem desktop normal 3000 de cicluri de citire scriere se ating dupa multi ani. Mai mult, alti producator folosesc numai chipuri certificate pentru 3000 cicluri fara a specifica acest lucru undeva.

Bundle-ul Kingston este cel mai bogat intalnit in acest test, putand gasi pe langa adaptorul 2.5″ -> 3.5″ devenit deja standard si un enclosure extern (doar USB 2.0 din pacate), CD cu Acronis pentru transferul datelor precum si o surubelnita tematica HyperX. Constructia SSD-ului este de asemenea cea mai buna si solida din testul nostru. Singura observatie negativa la adresa Kingston este folosirea unor suruburi total imposibil de desfacut.

Inauntru gasim controller-ul SF-2281 si memorie Intel NAND Synchronous 25nm cu capacitatea de 8GB per celula. Asta inseamna 16 chipuri de 16GB (2 celule NAND per chip) dispuse pe ambele fete ale PCB-ului si 4-way interleaving, o configuratie optima pentru acest controller.

 

 

 

Comentarii

9 comentarii la: SSD Round-up 2012 – A-Data, Corsair, Kingston, Silicon Power si Verbatim

 1. Mircea a scris pe:

  Nu vreau sa fiu carcotas dar de ce nu ai introdus si seria 330 si 520 de la Intel in aceste teste?Si in legatura cu Corsair Performance Pro a avut si el ceva probleme de firmware spun ca (a avut) pentru ca a trecut ceva timp decand nu am mai urmarit forumul Corsair si presupun ca s-au rezolvat.

 2. Monstru a scris pe:

  Am introdus in test SSD-urile primite la test. Asa as fi vrut sa vad si Vertex 4 testat, dar daca nu s-au miscat in timp util cei de la OCZ…asta este…

 3. Mircea a scris pe:

  Oricum eu va multumesc pentru testele facute,si sper sa ramaneti la fel de corecti si pe viitor.Pentru ca in review-urile de pe Youtube si anumite siteuri de pe afara nu prea mai am incredere.Bafta

 4. ilie a scris pe:

  va rog. sa ma ajute si pe mine cineva ,vreu sa fac ovarclock. la procesor..intel.quad 8400..va rog. sa ma ajute cineva..

 5. matose Post author a scris pe:

  Salut,

  Posteaza te rog frumos pe forum si cu siguranta cineva iti va raspunde!

  Bafta

 6. Kalko a scris pe:

  Multumim de test. As avea si eu o intrebare. Momentan am 2x1tb bar multumescacuda 7.12 raid 0 pe placa cu chipset p35 (sata2) iar pe viitor as vrea upgrade la z77 la care as pune ori un agility 3 de 120gb ori 2×60. cum e mai rapid. mentionez ca folosesc foarte mult photoshop. si inca o chestie Hdd-urile vor ramane raid 0 si pe placa noua, vor ramane datele pe ele intacte sau trebuie sa-ma fac backup?

 7. Ovi a scris pe:

  Fara Samsung 830? Pacat, ar fi fost gama completa!

 8. kt133 a scris pe:

  Preconizati si un test cu Vertex4? Odata cu aparitia ultimelor 2 firmware-uri performanta s-a imbunatatit simtitor. Sau asteptati si aparitia Corsair-ilor Neutron GT si GTX pentru un update consistent al round up-ului. Apropo au inceput sa apara SSD uri cu ONFI 3.0?

 9. Cosmin a scris pe:

  Eu sper la o confruntare OCZ Vertex 4,Plextor M5 Pro si Corsair Neutron GTX. 🙂

Lasa-ne un comentariu: