ASRock Fatal1ty X79 Professional – Review

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 14 May, 2012.

 

 

Pe spatele placii gasim 10 porturi USB (dintre care 4 versiunea 3.0), 2 porturi eSATA, unul Firewire si unul RJ45. Pe langa acestea mai gasim conexiunile audio corespunzatoare (6 jack-uri stereo, o iesire coaxiala si una optica) si butonul pentru Clear CMOS.

Pastrarea unui port PS/2 reprezinta inca o dovada de respect vis-a-vis de utilizatorii cu dispozitive legacy, pe langa cele doua porturi PCI. Un pic mai jos observam abtipildul care sta deasupra a doua porturi USB 2.0, pe care scrie “Fatal1ty Mouse Port”; asta inseamna ca putem folosi programul F-Stream, oferit de ASRock, pentru a controla polling rate-ul portului de sus. Nu o fi ceva extravagant pentru cei experimentati, dar simplifica lucrurile destul de mult pentru cei care nu au mai facut asa ceva pana acum. Un singur repros am de facut in legatura cu acest “Fatal1ty Mouse Port” – de ce n-au putut sa-l coloreze si ei intr-un fel? Sa-l faca rosu, verde, roz, transparent. Numai sa stii care e acel port fara sa folosesti backplate-ul, pentru ca sub abtipild se afla doua USB-uri…

 

 

Dam repede jos radiatoarele ca sa analizam mai indeaproape etajul de alimentare pentru procesor, construit din 16+2 faze de alimentare (CPU + VTT). Semnalul PWM este dictat de un CHiL CHL8328, controller digital care poate comanda 7+1 faze; pentru a ajunge la numarul total pe spatele placii se pot gasi 9 “phase doublers”, model IR3598, care joaca si rol de driver. Fiecare faza beneficiaza de 2 MOSFETi model NTMFS4935N, si o bobina cu miez de ferita. In final avem un pumn de condensatoare de tip tantal-polimer, atat pe fata cat si pe spate.

 

 

 

Comentarii

Niciun comentariu la: ASRock Fatal1ty X79 Professional – Review

Lasa-ne un comentariu: