BIOSTAR Hi-Fi series – Z97WE, Z87X3D si A88W3D – Prezentare

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 20 June, 2014.


Desigur, cele mai importante dotari din punctul de vedere al celor de la Biostar sunt legate de calitatea sunetului. Desi au nume pompoase, tehnologiile implementate de cei de la Biostar nu fac decat sa imbunatateasca marginal sunetul, aliniind placile sale de baza la directia urmata si de ceilalti producatori. Astfel, avem separare si alimentare separata a circuitelor de analog si digital (Hi-Fi Ground, Hi-Fi Power) dar si folosirea de rezistoare cu oxid metal (Hi-Fi Resistor) impreuna cu condensatoare bipolare (Hi-Fi Cap) in loc de clasicele electrolitice. Hi-Fi AMP presupune prezenta unui OPAMP pentru a putea amplifica castile mai greu de dus, dar parca toate eforturile sunt zadarnicile de DAC-ul Realtek ALC892 folosit, care este prezent pe piata de mai mult de 2 ani.

Evident, avem tot ce ne trebuie si in afara de partea de sunet – backpanel-ul este dotat cu un conector DVI, un conector VGA, un conector HDMI, 4 porturi USB 3.0 si doua porturi USB 2.0, conectica audio uzuala, doua mufe RJ45, precum si un conector PS/2. But wait, there is more – Biostar Z97WE este dotata de asemenea cu un conector M.2 pentru noile SSD-uri introduse odata cu seria Z97. Evident, la capitolul stocare gasim 6 conectori S-ATA 3 – din nou, simplu si eficient.

 

Dotari-01

Dotari-02

Dotari-03

Dotari-04

Comentarii

7 comentarii la: BIOSTAR Hi-Fi series – Z97WE, Z87X3D si A88W3D – Prezentare

 1. Radu a scris pe:

  Sal, daca nu cer prea mult, va rog sa ne spuneti, ce ati recomanda dumneavoastra ca fiind cel mai bun raport calitate pret pentru o placa de baza? Noi, cei care nu ne pricepem dar nu dispunem nici de bani de aruncat pe geam, ce placa ne-ati recomanda? Va multumim1

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Depinde foarte mult de platforma si de buget.

 3. Adrian Stefan a scris pe:

  Sa zicem in 600-650 de lei?

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Ce platforma – Z97, Z87, AMD, etc?

 5. Adrian Stefan a scris pe:

  Z97 Monstru, scuze am uitat sa specific.

 6. Monstru Post author a scris pe:

  Depinde foarte mult ce te intereseaza. Daca vrei cat mai multe doari la bani cat mai putin, Biostarul este o solutie destul de buna. Daca vrei nume mai cunoscute si nu te deranjeaza lipsa unor dotari (butoane onboard, debug led etc) poti sa te uiti la ASRock Fatal1ty Z97 KILLER, GIGABYTE Z97X-UD3H, GIGABYTE Z97X-Gaming 5, MSI Z97 GAMING 3 sau MSI Z97-G45 GAMING. Toate au preturi cuprinse intre 550 si 600 RON si dotari destul de solide Z97X-Gaming 5 are si sunet de calitate pe langa altele).

 7. Adrian Stefan a scris pe:

  am inteles, eu ma uitam la asrock z97 extreme 4… e ceva de capul ei?

Lasa-ne un comentariu: