Prezentare – ASRock X370 Taichi

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 31 October, 2017.

 

Pe panoul I/O gasim 8 porturi USB, dintre care 6 sunt versiunea 3.1 Gen 1, iar 2 sunt versiunea 3.1 Gen 2 (1 x Type-A si 1 x Type-C), 1 port Gigabit LAN (Intel i211) precum si conexiunile audio corespunzatoare (5 jack-uri stereo, o iesire optica TOSLink). Tot pe panoul din spate avem un buton de Clear CMOS cat si cele doua conexiuni pentru antenele placii de retea WiFi integrate (Intel 802.11ac + BlueTooth 4.2). Apreciez faptul ca s-a pastrat si la acest model un port combo PS/2, util atunci cand sistemul de operare nu recunoaste mouse-ul.

 

 

Desi se alimenteaza doar dintr-o mufa EPS cu 8-pini, VRM-ul placii de baza este extrem de solid dupa cum vom vedea in continuare. Consumul lui Ryzen 7 este mai apropiat de Broadwell-E decat de Kaby Lake, asadar pentru a face fata consumului, cei de la ASRock au dotat placa cu 16 faze (mai multe decat cele 12 faze ale lui ASUS Crosshair VI Formula). Controller-ul IR35201 de la International Rectifier are 8 faze nativ, ceea ce inseamna ca avem parte de dublori de faza pe care ii vedem amplasati pe spatele placii. Fiecare faza de alimentare foloseste cate un Texas Instruments CSD87350Q5D, acesta fiind un integrat NexFET ce integreaza cate un high-side si cate un low-side MOSFET. Toti condensatorii polimerici sunt FPCAP 12K, fabricati de Nichicon in Japonia.

 

 

Comentarii

3 comentarii la: Prezentare – ASRock X370 Taichi

  1. fubu a scris pe:

    Matei, din punctul tau de vedere, la capitolul AM4 cum arata un top 5 placi de baza pentru oc?

  2. Gogu a scris pe:

    Da, ar fi interesant de aflat.

  3. matose Post author a scris pe:

    Cu scuzele de rigoare pentru raspunsul intarziat, in topul me ar fi ASRock X370 Taichi, ASUS Crosshair VI Formula (Extreme e prea scumpa pentru o platforma Ryzen) si Gigabyte X370 Gaming K7. Din pacate MSI nu a reusit sa scoate pe piata o placa de baza AM4 buna pentru OC…

Lasa-ne un comentariu: