Prezentare – ASUS Crosshair VII Hero Wi-Fi

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 13 April, 2018.


 

 
Datorita adaugarii conexiuni WiFi, back-panel-ul difera putin fata de ceea ce am putut vedea in cazul lui Crosshair VI. Astfel, in acest caz intalnim un conector SP/2, doi conectori USB 2.0, 8 conectori USB 3.1 Gen 1, un conector USB 3.1 Gen 2, un conector USB 3.1 Gen 2 Type-C, un conector RJ-45, precum si conectica audio uzuala 99inclusiv S/PDIF). Tot pe back-panel gasim conectorii antenelor WiFi, butonul Clr_CMOS, respectiv butonul BIOS Flashback.

Etajul de alimentare este acelasi ca si in cazul lui Crosshair VI, Asus dotand placa cu 12 faze (8 pentru CPU si 4 pentru SOC). Controller-ul ASP1405 (International Rectifier rebranduit, cel mai probabil) are 4+2 faze nativ, fiind multiplicate folosind dublori de faza IR3599 urmati fiind de driveri IR3535. Fiecare faza de alimentare foloseste cate un Texas Instruments CSD87350Q5D, acesta fiind un integrat NexFET ce integreaza cate un high-side si cate un low-side MOSFET.

Toti condensatorii polimerici sunt FPCAP 10K fabricati de Nichicon in Japonia. Memoriile DDR4 sunt alimentate de un VRM clasic cu 2 faze, folosind tranzistoare MOSFET high-side si low-side traditionale, controller-ul fiind un ASP1103.
 

Comentarii

3 comentarii la: Prezentare – ASUS Crosshair VII Hero Wi-Fi

  1. @Monstru: Buna, poti sa-mi spui se unde ai achizitionat placa? In tara nu o gasesc nicaieri.

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Salutare – probabil ca av fi disponibila pe 19 Aprilie

  3. Nastika a scris pe:

    Din pacate au trecut deja 24h de la ridicarea NDA si pe piata romaneasca placile cu x470 nu sunt de gasit. Am trimis mail la distribuitori la comercianti .. toti ridica din umeri si nu au informatii cand vor fi disponibile. Momentan doar pcgarage are in lista 7 placi cu x470 dar fara stoc. Din pacate Crosshair VII si Taichi /Ultimate nu sunt in lista.
    Luni cred ca o sa imi fie livrat 2700x-ul .. dar o sa il tin la cutie inca 1-2 saptamani pana o sa vedem un CH7 sau Taichi. (momentan eu sunt setat pe CH7 Wi-Fi)

Lasa-ne un comentariu: