Prezentare – Z490 AORUS Xtreme & Z490 AORUS Xtreme Waterforce

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi de baza, in 30 April, 2020.

Concluzii

 
Z490 AORUS Xtreme si Z490 AORUS Xtreme Waterforce reprezinta tot ce au mai bun de oferit GIGABYTE pentru platforma Z490 in acest moment, fiind doua placi de baza cu adevarat high-end, in doua echipari diferite, in functie de racire, mai precis aer sau apa. Desigur, TRX40 AORUS Xtreme sau X570 AORUS Xtreme stau mai bine la capitolul conectica, insa discutam despre alte chipset-uri si mai ales alte procesoare, echipate cu controller PCI-E 4.0 integrat.

La polul opus, se pare ca un avantaj al platformei Z490 va fi frecventa ceva mai ridicata pe care o pot atinge memoriile, GIGABYTE specificand suport XMP DDR4 4800 pentru modelele din gama AORUS. Vom verifica acest lucru in practica in saptamanile urmatoare.

Pana atunci, Z490 AORUS Xtreme si Z490 AORUS Xtreme Waterforce se impun ca doua dintre cele mai solide placi de baza construite vreodata, pastrand orientarea paralela cu placa de baza a majoritatii conectorilor si adaugand doua sisteme de racire impresionante.

Desigur, acest aspect se va regasi si in pretul de achizitie, Z490 AORUS Xtreme urmand a fi comercializata pentru un pret de peste 4000 RON, in timp ce Z490 AORUS Xtreme Waterforce s-ar putea sa ajunga chiar si la 6000 RON. Deh…obrazul subtire (si procesorul cu TDP de 125W stock) cu cheltuiala se tine.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: