AFOX – GTX 550 Ti Multicard

Scris de: , in categoria: Placi video, in 15 March, 2011.

.

Concluzii

.
Si am ajuns si la finalul aventurilor SLI-ului de GTX 550 Ti, aventuri nu foarte spectaculoase, din punctul meu de vedere. Din pacate, in momentul in care scriu acest articol pretul final pentru modelul referinta nu este inca foarte bine definit, insa nu cred ca ne putem astepta la un pret care sa pozitioneze doua GTX 550 Ti cu mult sub un HD 6950, ci mai degraba undeva la un nivel similar. Din acest motiv, in incheierea acestui articol vom considera ca doua GTX 550 Ti vor avea in momentul lansarii un pret cu -/+ 100RON fata de un HD 6950.

In aceste conditii, comportamentul solutiei SLI testate astazi nu este spectaculos. Este firesc sa observam pe alocuri un spor de performanta cuprins intre 10-15%, insa acest spor de performanta se face simtit doar in anumite cazuri, nu in toate situatiile testate. Mai mult decat atat, pentru un pret similar si un consum semnificativ mai mare, ramane la latitudinea utilizatorului daca alegerea unei solutii SLI poate reprezenta o solutie mai buna decat o placa video cu un singur nucleu.

Din punctul meu de vedere, situatia este destul de clara, o solutie single-GPU fiind preferabila in acest caz, pentru consumul redus si lipsa problemelor tipice configuratiilor multi-card. In aceste conditii, SLI-ul de GTX 550 Ti nu poate fi o solutie decat pentru cei care nu dispun de buget pentru a investi de la bun inceput intr-o solutie mai puternica, si achizitioneaza o a doua placa mai ieftina in momentul in care bugetul le permite acest lucru.

Legat de implementarea prezentata astazi, pot spune ca am fost impresionat in mod placut de catre cei de la Afox, produsul lor nefiind cu nimic mai prejos decat celelalte implementari pe care le-am avut la dispozitie, implementari ale unor companii cu nume grele in domeniu. Afox GTX 550 Ti s-a ridicat la inaltimea companionilor sai testati de colegii mei in celelalte articole, calitatea constructiei s-a ridicat la acelasi nivel, si per total nu pot decat sa apreciez efortul unui producator mai putin cunoscut de a oferi produse care respecta intocmai standardele de calitate impuse in domeniu de companiile cu traditie.
.

Comentarii

4 comentarii la: AFOX – GTX 550 Ti Multicard

 1. Sunshine a scris pe:

  Un lucru mi s-a parut foarte ciudat…Sistemul de racire pare identic cu Vapor-X -ul de la Sapphire, de pe HD5770…Au vreo legatura cele doua firme?

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Nu cred ca au nici o legatura, dar Afox au mai produs si in regim OEM pentru alti producatori.

 3. diabloss a scris pe:

  Fara suparare 550ti nu e altceva decat marketing prin care se incearca acoperirea unui segment de piata pe care AMD detine prima pozitie.
  Detin un sli de evga 450 sc si mai mult de 15% performanta cu 550ti sli nu se obtine…si acei 15% parerea mea e ca provin de la bus-ul memoriei pe 192bit…pretul platit de circa 80 de euro pentru extra 15% performanta nu se justific.
  Tot ca o parere proprie…pana la aparitia DX12 si a placilor dx12 si/sau o eventuala schimbare de arhitectura nici o placa video de pe piata nu isi justifica pretul actual.
  pretul corect actual ar trebui sa fie
  entry level pana in 50 eur
  mid level pana in 100 eur
  high end pana in 200 eur

  cu stima
  Ovidiu

 4. scorpion88 a scris pe:

  sal diabloss e ma ibuna gts 450 decit gtx 550 ti eu vrea sa iau avga gtx 550 dar nu stiu pe care sa o iau din cele 2 placi video ori gts 450 ori gtx 550

Lasa-ne un comentariu: