GALAXY Geforce GTX 760 Hall Of Fame Review

Scris de: , in categoria: Placi video, in 1 April, 2014.

 

Sub capota

 

_MG_7237

_MG_7238

_MG_7225

 

Cooler-ul ce echipeaza placa video este alcatuit dintr-o baza solida de cupru care disipa caldura prin lamele de aluminiu ce sunt strabatute de 6 heatpipe-uri cu diametrul de 6mm. Ma bucur sa vad ca mai exista producatori ce nu-si bat joc de o placa de overclocking folosind coolere cu baza HDT. Placa ocupa in total 2 sloturi, cele 3 ventilatoare ce racesc radiatorul fiind 3 la numar, in format slim.

GALAXY Geforce GTX 760 Hall Of Fame este dotata cu un VRM foarte solid raportat la dimensiunile GPU-ului, dar hei… mai bine mai mult decat prea putin. Bineinteles asta este valabil cu conditia unei constructii de calitate, cu o foarte buna calibrare. Cele 8 faze pentru GPU sunt alcatuite din componente de inalta calitate: inductori Coiltronics, mosfeti metalici ce au avantajul unui transfer termic foarte bun si nu in ultimul rand filtrarea este asigurata de condensatori ceramici, polimerici si cu tantal.

Controlerul PWM este CHiL 8318, ce dispune de functii avansate ce control, protectie si configurare pentru VRM. Fiecare din cele 8 faze este compusa dintr-un inductor, 3 mosfeti metalici, un IC driver si condensatori de filtrare.

VRM-ul memoriei putea fi mai solid, inductorii subdimensionati produc mai multa caldura si pot provoca instabilitate la o eventuala supravoltare. Avem doi mosfeti cu impedanta redusa pe fiecare faza, un inductor in miniatura (am vazut totusi si mai mici), filtrarea fiind asigurata de condensatori poscap (cu tantal) si ceramici (pentru supresia zgomtului cu frecventa ridicate).

Inca un punct pozitiv de remarcat la VRM-ul pentru GPU: asezarea componentelor face foarte facila montarea unui radiator fara paduri termice (pentru un transfer termic maxim). Asteptam si de la ceilalti producatori sa urmeze acest exemplu al calitatii. Acest tablou este completat si de performantele memorii Hynix R0C, capabile (cu ajutorul unui controller foarte bun de memorie) de frecvente mult mai mari decat cele certificate (1500MHz).

 

_MG_7258

_MG_7251

_MG_7216

_MG_7256

 

Comentarii

2 comentarii la: GALAXY Geforce GTX 760 Hall Of Fame Review

  1. SOLO a scris pe:

    Exact acelasi scor 3DMark 11 extreme l-am scos cu o Gigabyte GTX 670 OC dusa la 1300 mhz GPU si 6808 mhz memorii (217,9 gb/sec bandwidth).
    La frecventele obtinute de tine pe HOF,probabil ca ”batrana” 670 ar fi trecut bine de 4000 p.
    Oricum,foarte bun articol (ca de obicei!) si cred ca este singura implementare GTX 760 capabila sa se masoare cu GTX 670.

  2. SirC a scris pe:

    Exista in aceasta tara mirifica macar un furnizor care sa aduca placi video de la GALAXY??

Lasa-ne un comentariu: