GALAXY Geforce GTX 760 Hall Of Fame Review

Scris de: , in categoria: Placi video, in 1 April, 2014.

 

Temperaturi

 

760hof_idle

760hof_load

 

Temperatura in IDLE s-a stabilizat la 29 grade C in conditiile in care ventilatorul avea o turatie de 1170RPM. Pentru ca este unul din benchmark-urile cele mai solicitante, am rulat preset-ul Extreme prezent in 3DMark11 si am masurat din nou temperaturile si turatia ventilatorului. Astfel, temperatura maxima atinsa in timpul testului a fost 60 grade C iar turatia a fost de 1410RPM (la aceasta turatie ventilatoarele au ramas inca silentioase, intr-o carcasa inchisa cred ca nu s-ar face remarcate peste zgomotul emis in rest de sistem). Temperatura in LOAD este buna tinand cont de overclocking-ul ridicat setat de producator – frecventa nucleului grafic este 1175MHz.

 

Overclocking

 

Despre performanta v-am vorbit in articolul meu de anul trecut din iunie, asadar nu vom mai reveni asupra acestui aspect. In schimb ceea ce ne intereseaza este potentialul de overclocking, folosind HOF_NVVDD pentru a seta tensiunile si MSI Afterburner pentru a seta frecventele si pentru a monitoriza parametrii. Experienta in overclocking a fost foarte placuta si am putut gasi rapid limitele GPU-ului si ale memoriei GDDR5, asa cum ma si asteptam de altfel avand in vedere experienta din trecut in ceea ce priveste placile din seria Hall Of Fame.

Overclocking-ul din fabrica este binevenit dar nu ne putem multumi cu atat, asa ca am setat ventilatorul la turatia maxima si am pornit in aventura cautarii frecventei maxime la care pot rula 3DMark11 Extreme. In final, de la 1175MHz la cat rula GPU-ul la setarile din fabrica, am ajuns la 1398MHz pentru GPU folosind o tensiunea de 1.4v si 1927MHz pentru memoriile GDDR5 (+100mv peste tensiunea default), o crestere spectaculoasa atat pentru GPU cat si pentru memorii. Scorul a crescut cu aproape 17% iar temperatura a ajuns la un maxim de 79 grade C, in concluzie un comportament excelent pentru o placa video construita ca la carte.

 

760hof_oc

 

Comentarii

2 comentarii la: GALAXY Geforce GTX 760 Hall Of Fame Review

  1. SOLO a scris pe:

    Exact acelasi scor 3DMark 11 extreme l-am scos cu o Gigabyte GTX 670 OC dusa la 1300 mhz GPU si 6808 mhz memorii (217,9 gb/sec bandwidth).
    La frecventele obtinute de tine pe HOF,probabil ca ”batrana” 670 ar fi trecut bine de 4000 p.
    Oricum,foarte bun articol (ca de obicei!) si cred ca este singura implementare GTX 760 capabila sa se masoare cu GTX 670.

  2. SirC a scris pe:

    Exista in aceasta tara mirifica macar un furnizor care sa aduca placi video de la GALAXY??

Lasa-ne un comentariu: