Review – AORUS GTX 1070 Gaming Box

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 5 September, 2017.

AORUS GTX 1070 Gaming Box

 
Am discutat in nenumarate randuri despre avantajele aduse de progresul tehnologic, precum si despre modul in care au fost afectate activitatile zilnice in ultima decada, ca efect direct al acestui fenomen. Si poate ca unul dintre principalele avantaje pe care le-am resimtit in ultimii zece ani a fost diversificarea dispozitivelor pe care le utilizam in aceste activitati, indiferent daca discutam despre relaxare sau activitati lucrative.

In zilele noastre, televizoarele inteligente au conexiune la internet si pot reda materiale de pe YouTube sau direct de pe telefonul nostru, cu o simpla atingere de buton. Comunicarea se face cu ajutorul unui numar impresionant de smartphone-uri, in timp ce pentru activitati lucrative avem la indemna toate formele si aromele posibile de PC-uri si notebook-uri, de la statii de lucru monstruoase care rivalizeaza cu puterea unui super-computer de acum 10-20 de ani si pana la notebook-uri usoare, compacte, care pot fi convertite cu usurinta in tablete.

Practic, pentru orice tip de activitate, preferinta sau buzunar exista acolo undeva un notebook sau un desktop, iar daca bugetul nu reprezinta o problema, atunci vom gasi cu siguranta un dispozitiv care sa satisfaca toate exigentele noastre, nu doar functiile de baza. Avem PC-uri de dimensiunea unui stick USB si notebook-uri de gaming care sunt mai puternice decat era un desktop nu cu mult timp in urma. Avem desktop-uri racite cu lichid, adevarate bestii in interior, respectiv opere de arta in exterior, sau notebook-uri care nu depasesc dimensiunile unei mape.

Si pentru cei care in continuare nu gasesc unealta ideala pentru lucru, relaxare sau ambele, in fiecare an se lanseaza tot felul de accesorii care acopera orice nisa imaginabila, pentru orice tip de utilizator sau nevoie. Un astfel de accesoriu este unitatea grafica externa, sau eGPU, despre care v-am povestit in urma cu 3 ani de zile. Daca atunci utilizatorul normal avea reale dificultati in a utiliza un astfel de dispozitiv, datorita limitarilor impuse de Intel, respectiv datorita capabilitatilor protocolului Thunderbolt in acel moment, odata cu lansarea Thunderbolt 3 limitarile artificiale au disparut, iar unitatile de acest tip nu au intarziat sa isi faca aparitia pe piata.

O astfel de unitate este AORUS GTX 1070 Gaming Box, disponibila in tara noastra pentru ~ 3099 RON. In acest articol vom incerca sa intelegem mai bine ce performante si dotari ofera un astfel de dispozitiv si nu in ultimul rand carui tip de utilizator i se adreseaza.

 

Comentarii

3 comentarii la: Review – AORUS GTX 1070 Gaming Box

  1. kvarq a scris pe:

    Cred ca devin putin zgomotos ventilatorul placii video in full load, corect?

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Nu chiar… placa video atinge 76 oC si ~39.4 dB in timpul functionarii.

  3. Liviu a scris pe:

    Sunt curios daca ar fi avut 1060 in cutie , daca mai era atat de penalizata performanta. Aprox cat ar fi placa maxima ce incape acolo ? sau este construit special pentru ITX-ul celor de la Gigabyte exclusiv? (parca nu am regasit detaliul asta in articol).

Lasa-ne un comentariu: