Review – AORUS GTX 1070 Gaming Box

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 5 September, 2017.

Concluzii

 
Desi au trecut mai bine de 3 ani de cand un utilizator avea nevoie de cunostiinte avansate pentru a configura, monta si utiliza o unitate eGPU, iar unitatile disponibile in zilele noastre sunt produse retail, certificate de Intel, vor exista probabil unii utilizatori care nu vor fi multumiti cu performantele unei astfel de solutii. Este adevarat, conectarea unui eGPU la un notebook nu iti ofera instantaneu puterea unei placi grafice, cel putin nu la fel cum aceasta s-ar comporta pe un desktop. Acest lucru se datoreaza numarului de magistrale PCI-E alocate unui astfel de dispozitiv in cadrul protocolului Thunderbolt 3.0, acesta oferind o latime de banda gandita pentru mai multe dispozitive, nu doar unul singur cu un singur scop.

Mai mult decat atat, performanta procesorului are si ea un impact major asupra rezultatului final, iar majoritatea ultra-portabilelor sunt dotate cu procesoare cu un TDP redus. Nu in ultimul rand, exista produse care iti permit sa utilizezi ce placa grafica iti doresti, acesta fiind un plus fata de AORUS GTX 1070 Gaming Box prin prisma anumitor utilizatori. Totusi, in momentul in care discutam despre AORUS GTX 1070 Gaming Box trebuie sa tinem cont de doua aspecte importante. In primul rand, puterea solutiilor grafice pentru notebook-uri a crescut semnificativ in ultimii 2 ani, prin introducerea chip-urilor full de pe placile grafice in notebook-uri (cu frecvente scazute).

Prin urmare, astazi avem de-a face cu notebook-uri de gaming care chiar pot rivaliza cu un desktop, alegerea fiind clara daca gaming-ul este principalul scop pentru care utilizati un notebook-ul. Cu toate acestea, trebuie sa tinem cont ca AORUS GTX 1070 Gaming Box are un alt scop, asa cum spuneam si mai devreme. Astfel, pentru cei care isi doresc sa utilizeze un ultra-portabil in activitatile zilnice, cu toate avantajele pe care acesta le implica (greutate redusa, autonomie, eleganta, etc), AORUS GTX 1070 Gaming Box ofera posibilitatea configurarii unui colt de gaming in cadrul caruia utilizatorul sa se poata desfasura la fel ca si cand ar lucra pe un desktop.

Scenariul este destul de simplu – la birou sau in cadrul intalnirilor de afaceri te bazezi pe ultra-portabilul elegant, usor de transportat si utilizat, iar seara, cand ajungi acasa, pur si simplu conectezi un cablu la notebook si ai acces instantaneu la alimentator, monitor, tastatura, mouse, unitate de stocare externa sau conexiune LAN (daca utilizezi un adaptor USB->LAN), cu performante suficiente pentru a obtine o experienta de gaming Full HD de calitate.

Practic, acestui tip de utilizator i se adreseaza AORUS GTX 1070 Gaming Box, iar in acest caz pretul este chiar un avantaj, deoarece discutam despre una dintre cele mai accesibile solutii eGPU care includ placa video de pe piata. In contextul in care utilizatorul unui ultra-portabil va cheltui cu siguranta intre 6000 si 10000 RON pe notebook, cei ~3099 RON ceruti de GIGABYTE pentru AORUS GTX 1070 Gaming Box sunt justificati, in conditiile in care ne putem bucura de un ultra-portabil elegant la birou si un desktop acasa.

 

Comentarii

3 comentarii la: Review – AORUS GTX 1070 Gaming Box

  1. kvarq a scris pe:

    Cred ca devin putin zgomotos ventilatorul placii video in full load, corect?

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Nu chiar… placa video atinge 76 oC si ~39.4 dB in timpul functionarii.

  3. Liviu a scris pe:

    Sunt curios daca ar fi avut 1060 in cutie , daca mai era atat de penalizata performanta. Aprox cat ar fi placa maxima ce incape acolo ? sau este construit special pentru ITX-ul celor de la Gigabyte exclusiv? (parca nu am regasit detaliul asta in articol).

Lasa-ne un comentariu: