Review – ASUS GeForce GTX 980 Ti STRIX

Scris de: , in categoria: Placi video, in 23 October, 2015.

ASUS GeForce GTX 980 Ti STRIX

 
Si uite asa a mai trecut o saptamana si a venit momentul sa continuam round-up-ul de implementari GTX 980 Ti. Am testat pana acum populara GIGABYTE GTX 980 Ti G1 Gaming, monstruoasa MSI GTX 980 Ti Lightning, precum si impresionanta EVGA GTX 980 Ti Classified. Astazi a venit momentul sa analizam un alt model foarte popular, mai precis ASUS GeForce GTX 980 Ti STRIX.

Aceasta este cea de-a treia implementare inaripata de la Asus pe care o testam, dupa ce ne-am ocupat anul trecut de GTX 980 Strix, iar in vara am testat Strix Radeon R9 Fury. De aceasta data insa, Strix-ul celor de la Asus are de infruntat cele mai performante implementari de la ceilalti producatori, deci ASUS GeForce GTX 980 Ti STRIX nu va avea o sarcina la fel de usoara ca inaintasii sai. GIGABYTE GTX 980 Ti G1 Gaming este un model performant si accesibil, fiind probabil cel mai popular model de GTX 980 Ti in Romania in acest moment.

MSI GTX 980 Ti Lightning este un model extrem, in cazul caruia totul este impins dincolo de limite, inclusiv pretul, in timp ce EVGA GTX 980 Ti Classified se pozitioneaza undeva la mijloc, cu dotari aproape la fel de extreme ca in cazul Lightning-ului, dar un pret ceva mai uman. Strix-ul celor de la Asus este pozitionat in zona de pret a EVGA-ului, asa ca asteptarile vor fi pe masura. Sa vedem ce a adus bufnita…
 
Intro

Comentarii

7 comentarii la: Review – ASUS GeForce GTX 980 Ti STRIX

 1. ayyu a scris pe:

  poate ma insel eu insa tot urmaresc de la voi un review pt gtx 970 si inca nu a aparut. ati omis intentionat aceasta placa :)?

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Nu i-am facut review separat pentru ca Nvidia nu a trimis sample-uri in momentul lansarii. O gasesti totusi testata aici:

  http://lab501.ro/placi-video/review-nvidia-geforce-gtx-960-gigabyte-g1-gaming

 3. Florin a scris pe:

  Doar eu observ ciudatenia lui Strix?(FPS-ul minim scade in multe din jocuri cand setarile jocului sunt reduse, exemplu: Pag 11 Metro Last Light, 11 fps minim pe 2560×1600, 10 fps min pe 1920×1200, in timp ce restul placilor testate au un “boost” de cel putin vreo 5 fps-uri in plus la fps minim).

 4. Andrei P. a scris pe:

  Sunt suprins si putin dezamagit de perfomanta d.p.d.v a temperaturilor a Strixului, am un 960 si e superb de rece si silentios. (1425 boost, 62C pe profilul auto/silentios)

  Diferenta si ineficienta apare la placile mai puternice, cum ai spus tu, dar sunt socat de ineptitudinea lor de a raci.

  Per total, frumos review, informativ si scris foarte clar si concis.
  Big up!

 5. Monstru Post author a scris pe:

  Andrei – eu nu as zice neaparat “ineptitudine”. GTX 980 si Fury in implementarea Strix se comporta foarte bine. Doar ca la nivelul asta (980 Ti) sistemul face fata mai greu, prin comparatie cu cele mai bune solutii de pe piata.

 6. rage fuury a scris pe:

  Un review bine structurat (ca de obicei) si niste concluzii oneste si curajoase ( nu oricine are curajul sa spuna cititorilor, dupa ce primesc o placa video pentru teste, ca aceasta placa video nu-si merita banii fiindca exista variante mai bune…)
  As avea o mica obiectie in privinta programului ales pentru testul de overclocking: 3DMark 2011 (care ruleaza la rezolutia de 1280p) nu are cum sa solicite un GPU atat de puternnic precum 980Ti, astfel incat nu-i de mirare ca ai ajuns la 1500MHz cu placa primita pentru teste in ciuda ASIC-ului slab pe car il are. Daca ai fi folosit Firestrike Extreme de pilda mi-e greu sa cred ca placa video in cauza ar fi terminat testul la o frecventa mai mare de 1450MHz…

  Oricum, multumim pentru munca depusa… Daca nu ma insel, acest review face ca NVidia 980Ti sa fie cea mai testata placa video din instoria lab501 (nu mai putin de 7 review-uri!)

 7. Monstru Post author a scris pe:

  Da, dar il folosim ca sistem de referinta si pentru celelalte placi, deci comparatia este corecta.

Lasa-ne un comentariu: