Review – GIGABYTE Radeon RX 5500 XT Gaming OC 8GB vs GIGABYTE GeForce GTX 1650 SUPER Windforce OC 4GB

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 12 December, 2019.

GIGABYTE Radeon RX 5500 XT Gaming OC 8GB

 
Anul acesta am scris 22 de articole care au avut drept subiect placile video, de la RTX 2060, lansata chiar la inceputul anului, pana la placile din seria GTX 16xx, lansate in primavara, ajungand intr-un final la seria RTX SUPER si seria GTX SUPER. Evident, nu am uitat de placile grafice AMD, anul acesta vazand lumina zilei prima placa grafica al carei nucleu era fabricat in litografie pe 7nm (Radeon VII), respectiv prima serie bazata pe arhitectura RDNA, AMD Navi.

In Iulie am vazut cum se prezinta modelele mid-high Radeon RX 5700 si RX 5700XT, iar astazi a venit momentul sa vedem cum arata AMD Radeon RX 5500XT, adica modelul prin care AMD ataca segmentul mainstream, populat in ultimii ani de ultimii mohicani din familia Polaris.

Acest segment a primit in ultima vreme atentie si din partea celor de la Nvidia, acestia lansand GTX 1660 SUPER la sfarsitul lunii Octombrie, in timp ce sfarsitul lunii Noiembrie, mai precis 22 ale lunii, ar fi trebuit sa ne aduca GTX 1650 SUPER. Spun “ar fi trebuit” pentru ca sample de la Nvidia nu am primit pentru aceasta lansare si pana acum 2 zile aceasta placa nici macar nu era listata in magazinele noastre.

Dar, nu o sa va vina sa credeti ce coincindenta… cam in aceeasi zi in care am primit RX 5500XT, a venit si sample-ul intarziat de GTX 1650 SUPER, ba mai mult decat atat, chiar ieri am primit un mail de la Nvidia in care acestia ne comunicau preturile actuale pentru GTX 1650, GTX 1650 SUPER si GTX 1660 in Romania, cu link-uri catre magazine si tot ce trebuie. Si nu o sa va mint, cand am vazut pachetul cu GTX 1650 SUPER m-am gandit ca se apropie sezonul sarbatorilor si copiii care au fost cuminti primesc placi video de la Mos Craciun.

In fond, aceasta a fost lansata in urma cu aproape 3 saptamani, deci nu avea cum sa fie vorba despre altceva. Doar ca… ah… ce sa vezi… azi se lanseaza AMD Radeon RX 5500XT… in acelasi segment de pret. Mai, mai, mai… Nu o sa iti vina sa crezi… da click aici…

 

Comentarii

3 comentarii la: Review – GIGABYTE Radeon RX 5500 XT Gaming OC 8GB vs GIGABYTE GeForce GTX 1650 SUPER Windforce OC 4GB

 1. droopy_ro a scris pe:

  Deci un RX580 nou cu consum mai mic. Daca o sa se stabilizeze <800 lei la noi o sa fie o alternativa buna pentru 1080p 60 fps.

 2. Felician a scris pe:

  Sunt de acord cu concluzia. Am un RX 580 si poate as merge mai sus la un RX 5700, dar momentan e prea mare diferenta de pret pentru diferenta de performanta.

  Sa speram ca AMD isi revine si pe segmentul GPU sa nu avem o situatie cum a fost cu Intel in ultimii 10+ ani (inca nu suntem acolo, dar Nvidia deja dicteaza de prea mult timp segmentul high-end si “nu mai trag cum trebuie”)

 3. George a scris pe:

  !?!?

Lasa-ne un comentariu: