Review – MSI GeForce RTX 3080 GamingX Trio

Scris de: , in categoria: Placi video, in 1 October, 2020.

Concluzii

 
Am testat ce-a de-a doua implementare custom pentru RTX 3080 si am descoperit in MSI GeForce RTX 3080 GamingX Trio o placa grafica echilibrata, care ofera o performanta sustinuta, in conditiile unui nivel de zgomot extrem de redus, ceva mai rar intalnit in segmentul high-end. Cu un PCB impresionant, un sistem de racire supra-dimensionat, iluminare RGB si toate avantajele seriei RTX 3000, MSI GeForce RTX 3080 GamingX Trio este cu siguranta unul dintre cele mai dorite modele de RTX 3080, motiv pentru care speram sa il gasim in curand si in magazine, cu stocuri suficiente.

Pana atunci, sper ca am reusit sa va ajutam sa va formati o opinie cat mai bine informata legata de cele mai noi placi grafice Nvidia – RTX 3080 si RTX 3090. Nu in ultimul rand, sper ca explicatia noastra legata de procesul de fabricatie, design-ul PCB-ului si noul driver Nvidia v-au oferit o imagine de ansamblu legata de discutiile aprige din online care au avut loc in ultimele zile.

Din punctul nostru de vedere, trebuie sa va spun de la bun inceput ca nu am intampinat nici un fel de probleme cu 3 implementari de RTX 3080 si 3 implementari de RTX 3090, dintre care doua sunt produse de MSI, cu 3 versiuni de driveri, in sute de ore de teste.

Si daca exista in continuare implementari care intampina probleme, cu siguranta acestea vor fi inlocuite in garantie. Pana atunci insa, asteptam ca placile sa isi faca aparitia in magazine. Deja se implinesc doua saptamani de la lansarea oficiala si cu siguranta o buna parte din voi isi doresc un RTX 3080 sau RTX 3090 in carcasa.
 

Comentarii

7 comentarii la: Review – MSI GeForce RTX 3080 GamingX Trio

 1. Fekete Tibor a scris pe:

  Asta crapă în jocuri? Pe spate se văd cinci drăcii d-alea…

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Nu, nu crapa in jocuri. Vezi paginile 5 si 6…

 3. Alice Ionescu a scris pe:

  Deci versiunile retail vor fi 4 cu 20. Chiar daca exemplarul dvs. este 5 cu 10 si nu “a crapat” în jocuri (cel putin în benchmark-urile acestora), înseamna ca nu este neaparat un criteriu… Oricum poate sunt si ajustari din driver…

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Driverul folosit de noi este cel vechi, tocmai pentru a verifica daca apar probleme. Din ce stiu de la MSI toate modelele, indiferent de configuratie, sunt testate riguros si nu au intalnit probleme, asa ca nu vor schimba configuratia – am actualizat informatiile dupa ce am discutat cu ei.

  Ce trebuie retinut este ca suita noastra de teste este mult mai brutala decat orice activitati de gaming ar intreprinde cineva acasa, drept urmare, pe termen scurt, in 2-3 zile de incarcare maxima, sunt sanse mai mari ca noi sa observam probleme daca acestea exista.

  Pe de alta parte, ce nu putem observa noi este comportamentul in timp, in 2,3,6 luni. Aici este mai relevanta experienta celor care utilizeaza placa zilnic in sistem.

 5. ayu a scris pe:

  multumim pt review si abordarea in detaliu a subiectului ref la problemele semnalate online in luna septembrie (CTD); lucrurile par mai clare si aduc un plus de incredere/obiectivitate locala cu atat mai mult cu cat vin din partea echipei lab501 recunoscuta pana la urma pe plan international. daca voua lab501 nu vi s-a intamplat in sutele de ore de testare cumparatorul uzual poate sta mai linistit ca nu da 1k/2k eur ca sa dea ulterior retur catre garantie cu tot deranjul de rigoare (e.g. vezi politica execrabila cel.ro pe partea de returnare/service). problema stocurilor mi se pare si mai mare insa. oare cand va putea cineva sa poata cumpara din RO produsele noi nvidia , eventual big navi ce trebuia anuntat inca din 28.10 (cu data de vanzare retail incerta)? intreb fiindca personal stau pe placa grafica incorporata de cand am vandut-o pe cea veche la o zi dupa momentul anuntului nvidia 🙂

 6. Monstru Post author a scris pe:

  Atentie – nu ni s-a intamplat pentru modelele testate de noi (FE, Asus TUF, MSI Trio, Palit GamerPro). Nu pot baga mana in foc pentru alte modele.

  Legat de disponibilitate… asta mi se pare si mie cea mai mare problema

 7. God of RNG a scris pe:

  Singurii zei ai stocului sunt imbecilii care cumpara 3080 si 3090 la preturi mai mult decat aberante, dandu-le de inteles retailerilor romani ca pot ridica pretul oricat.

Lasa-ne un comentariu: