Review – Palit GeForce RTX 3090 GamingPro OC

Scris de: , in categoria: Placi video, in 24 September, 2020.

Concluzii

 
Palit GeForce RTX 3090 GamingPro OC este o implementare interesanta, avand un PCB de referinta, un sistem de racire atragator si un profil conservator pentru power profiles, rezultatul fiind performante similare cu implementarea ASUS TUF si un nivel de zgomot similar cu ceea ce vedeam in cazul varfului de gama MSI GamingX Trio. Desigur, temperatura este ceva mai ridicata, sistemul de racire al lui Palit GeForce RTX 3090 GamingPro OC fiind configurat pentru silentiozitate.

In momentul de fata, Palit GeForce RTX 3090 GamingPro OC a fost disponibila in magazinele din Romania pentru 8799 RON, adica acelasi pret pe care il are si versiunea TUF. Practic, alegerea va apartine – silentiozitate vs temperatura. Merita mentionat totusi faptul ca ambele impplementari (Palit si Asus) pot fi configurate dupa bunul plac, pentru a obtine regimul de functionare pe care vi-l doriti.

In cazul implementarii Palit, acest lucru poate fi realizat cu ajutorul utilitarului ThunderMaster, care ne permite sa overclockam memoria si nucleul grafic, sa personalizam iluminarea, respectiv sa monitorizam cei mai importanti parametrii ai placii grafice.

Uf…gata dragilor, asta este tot ce am pregatit astazi pentru voi. Speram ca v-am ajutat sa va formati o opinie despre RTX 3090, despre diversele implementari, respectiv despre modul in care aceasta se comporta pe cele mai noi platforme de la AMD si Intel. Mai pregatim si alte lucruri pentru voi, dar acum, va spun sincer, nu imi doresc decat un week-end lung, in care sa imi petrec timpul in fata gratarului sau a ceaunului, cu o bere in mana.

 

Comentarii

6 comentarii la: Review – Palit GeForce RTX 3090 GamingPro OC

 1. adInsane a scris pe:

  Un adevarat maraton (aka festin) de articole pentru gamerii care asteptau de mult revirimentul pe segmentul video PC. Felicitari pentru efort.

  In opinia mea cred ca totusi campionul (vanzari si raport pret/performanta) va fi RTX 3080.

  Pacat ca cealalta tabara nu ataca segmentul acesta. Aveam mari asteptari de la HBM2.

  Poate putin off-topic, pe cand un review pentru head-set-uri VR? Oferta de dispozitive si de jocuri a devenit consistenta …

  Felicitari inca o data

 2. Dreamcatcher a scris pe:

  Nu va suparati dar consuma cat un U650.Adica 130W in plus peste varful de gama trecut,hai sa zicem ca vine cu o oarecare forta brutala,insa si 3080 rupe pe peakurile alea de peste 500W.Acum nici nu stiu ce sa spun,sa zic pas unui 2080Ti nou,de aici din De. la 620 euro(fara garantie) sau sa astept 3070-ul si sa fiu dezamagit?!La cum se misca lucrurile n-o sa-l prind pana prin noiembrie si in nici un caz la pretul acesta.Ceva imi spune ca va bate Ti-ul doar in niscai jocuri(scoase in fata de marketingul verzilor) si ca eficienta energetica va fi tot pe acolo!

 3. Dreamcatcher a scris pe:

  Inca ceva ce am uitat sa intreb,se poate spune ce stres pune cantitatea aia de caldura trimisa catre procesor si alte componente de catre placi?Ar fi interesant cum rezista stresului termic vs ceva mai bland gen 2060/2070S in carcasa inchisa.Din pacate nu vad nimic relevant pe net de la review-erii mari pe subiectul asta si nu-mi place!Totusi e cea mai gurmanda placa ever by far…Ar fi interesant ca in cazul unui review pe partea de OC,componentele sa nu mai stea pe desk ci intr-o carcasa inchisa,chiar daca nu pare prea profesional,macar sa fie apropiat de real!

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Pai…. 2080Ti 620….3080 699….tu ce parere ai?

 5. Dreamcatcher a scris pe:

  S-a dat intre timp si calculul nu e chiar asa greu.Adica acum sub 800 nu gasesti nimic din 3080.Ideea era sa astept inca o luna ca sa nu gasesc nici un 3070 sub 600,care sunt convins ca nu va bate 2080Ti decat punctual,nicidecum overall(exact cum 3080 nu a fost 2×2080),iar la eficienta energetica/temps/nivel zgomot nu vad cum s-ar putea imbunatati.Iar placa era noua,cu sigiliul neatins,top implementare!Asteptam replica AMD,e nevoie de o replica,acum!

 6. Monstru Post author a scris pe:

  Cand apar FE-uri in stoc sunt 699 pe site-ul Geforce.de.

Lasa-ne un comentariu: