Review – Sapphire Pulse Radeon RX 5600 XT 6GB

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 21 January, 2020.

Sub capota

 
Sapphire Pulse Radeon RX 5600 XT 6GB utilizeaza acelasi sistem de racire ca si sora mai mare Sapphire Pulse Radeon RX5700 8G, PCB-ul fiind de asemenea similar. Astfel, sistemul de racire Cool Tech este modular, cele doua ventilatoare de 92mm fiind fixate pe o masca de plastic care poate fi demontata cu usurinta.

Sub aceasta gasim un radiator masiv alcatuit dintr-o baza de cupru, 3 heatpipe-uri din acelasi material si lamele de aluminiu. Memoriile si VRM-ul sunt racite cu ajutorul unor mici radiatoare construite din cupru nichelat, sudate de lamelele radiatorului principal.

La capitolul PCB, avem doua faze in minus in alimentarea nucleului grafic, respectiv doua chip-uri de memorie mai putin, iar memoriile si condensatorii utilizati sunt de capacitate mai mica, o serie de componente lipsind si din zona de filtrare. Etajul de alimentare al nucleului grafic este alcatuit din 5 faze, controlate de un chip International Rectifier IR35217, in timp ce etajul de alimentare al memoriei este alcatuit dintr-o singura faza, controlata de un NCP81022.

 

Comentarii

6 comentarii la: Review – Sapphire Pulse Radeon RX 5600 XT 6GB

 1. Birsan Alexandru a scris pe:

  Buna seara,

  Poate nu se doreste deschiderea acestui subiect dar eu totusi voi incerca. Cum este aceasta placa video dpdv al stabilitatii ? Referitor la surorile ele mai mari este plin internetul de probleme de drivere si fel de fel de crush-uri in tot felul de jocuri. Voi chiar testati foarte multe scenarii in cadrul review-urilor si puteti oferi cititorilor si aceste informatii intrucat sunt de parere ca achizitia unei placi video sigur este influentata de acest aspect.

  Multumesc anticipat si tineti-o tot asa!

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Salut Alexandru,

  noi nu am intalnit astfel de probleme in cazul exemplarelor testate de noi – 2 referinte AMD (5700XT si 5700), MSI si GIGABYTE 5700XT, Sapphire 5700, GIGABYTE si Sapphire 5500XT si Sapphire 5600XT.

  Trebuie totusi sa tii cont ca mediu in care testam noi este ideal, atat fizic (racire corespunzatoare) cat si software. Astfel, nefiind vorba despre un PC utilizat zilnic, discutam despre un mediu software curat, fara resturi de driveri, browser cache, etc – in general tot ce se acumuleaza in PC-ul nostru dupa 1-2 ani de utilizare zilnica.

 3. Cristian a scris pe:

  E adevarat ce spunei, dar totusi, unde este review-ul placii? Ca eu nu l-am gasit!

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Cristian?

 5. vlad0ne a scris pe:

  Din pacate pretul de 1300-1400lei nu s-a pastrat. Acum este in stoc la PCG – 1599,99lei 🙁 trist. Anyway. AMD is back in town!

 6. Monstru Post author a scris pe:

  Urat…

Lasa-ne un comentariu: