Review – Sapphire Pulse Radeon RX 5600 XT 6GB

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 21 January, 2020.

Average

 
Si de aceasta data, pentru cei care nu au rabdare sa rasfoiasca intregul review, am inclus aici o sectiune dedicata mediei totale a framerate-ului mediu obtinut in trei rezolutii, precum si o statistica a preturilor pe care le putem gasi astazi pe PC Garage. Practic, este vorba despre o normalizare, care poate diferi in functie de jocurile testate, platforma folosita, setarile folosite, exemplarul de placa testata s.a.m.d. Totusi, raportat la platforma noastra, rezultatele arata ca in graficul de mai jos.

Astfel, Sapphire Pulse Radeon RX 5600 XT 6GB obtine rezultate cu foarte putin in urma referintei de RTX 2060. Datorita diferentei extrem de mici, vor exista review-uri in care RTX 2060 este in avantaj, sau review-uri unde Sapphire Pulse Radeon RX 5600 XT 6GB este in avantaj, in functie de jocurile testate. Per total, performanta este practic aceeasi cu performanta oferita de RTX 2060 si intrece cu usurinta performantele lui GTX 1660 Ti.

Daca utilizam BIOS-ul pe care l-am primit din fabrica, Sapphire Pulse Radeon RX 5600 XT 6GB se pozitioneaza itre GTX 1660 Ti si RTX 2060, fiind mai apropiata de GTX 1660 Ti. Daca pretul care ne-a fost comunicat ramane valabil si in momentul lansarii, mai precis 1349 RON, atunci Sapphire Pulse Radeon RX 5600 XT 6GB este mai ieftina decat GTX 1660 Ti si RTX 2060, ceea ce inseamna ca are un raport/calitate pret superior celor doua oferte Nvidia. Ramane de vazut insa cum se vor aseza preturile in retail.
 

Comentarii

6 comentarii la: Review – Sapphire Pulse Radeon RX 5600 XT 6GB

 1. Birsan Alexandru a scris pe:

  Buna seara,

  Poate nu se doreste deschiderea acestui subiect dar eu totusi voi incerca. Cum este aceasta placa video dpdv al stabilitatii ? Referitor la surorile ele mai mari este plin internetul de probleme de drivere si fel de fel de crush-uri in tot felul de jocuri. Voi chiar testati foarte multe scenarii in cadrul review-urilor si puteti oferi cititorilor si aceste informatii intrucat sunt de parere ca achizitia unei placi video sigur este influentata de acest aspect.

  Multumesc anticipat si tineti-o tot asa!

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Salut Alexandru,

  noi nu am intalnit astfel de probleme in cazul exemplarelor testate de noi – 2 referinte AMD (5700XT si 5700), MSI si GIGABYTE 5700XT, Sapphire 5700, GIGABYTE si Sapphire 5500XT si Sapphire 5600XT.

  Trebuie totusi sa tii cont ca mediu in care testam noi este ideal, atat fizic (racire corespunzatoare) cat si software. Astfel, nefiind vorba despre un PC utilizat zilnic, discutam despre un mediu software curat, fara resturi de driveri, browser cache, etc – in general tot ce se acumuleaza in PC-ul nostru dupa 1-2 ani de utilizare zilnica.

 3. Cristian a scris pe:

  E adevarat ce spunei, dar totusi, unde este review-ul placii? Ca eu nu l-am gasit!

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Cristian?

 5. vlad0ne a scris pe:

  Din pacate pretul de 1300-1400lei nu s-a pastrat. Acum este in stoc la PCG – 1599,99lei 🙁 trist. Anyway. AMD is back in town!

 6. Monstru Post author a scris pe:

  Urat…

Lasa-ne un comentariu: