SAPPHIRE Radeon R9 Nano – Multimedia & Gaming MiniPC
Consum
Pentru a determina consumul am folosit un aparat de masura a consumului la priza si am rulat benchmark-ul folosit pentru Alien vs Predator, 1920×1200, 4xAA, dar si Prime 95 Blend. Consumul afisat in tabel este consumul intregului sistem si reprezinta cea mai mare valoare inregistrata de aparatul de masura in timpul testului respectiv. Cu alte cuvinte, consumul mediu este mult mai mic, insa pe noi ne intereseaza valoarea de varf, worst case scenario, stresul maxim la care va fi supusa sursa noastra. Evident, consumul maxim al sistemului poate fi mai ridicat in cazul in care rulam mai multe stress-tester-e in paralel pentru fiecare componenta (de exemplu FUR pentru placa video, Prime95 pentru procesor, HDTune pentru HDD, toate in acelasi timp), dar pe noi ne intereseaza consumul maxim in situatii reale, in cazul nostru in jocuri, precum si consumul maxim al platformei in momentul in care incarcam procesorul la maxim.
Avem un procesor dintr-o generatie noua, fara HT, tactat cu 1.2GHz mai jos. Diferenta de consum este semnificativa (50 % in Idle si aproape 30% in Load), ceea ce inseamna ca am ales o platforma potrivita pentru mini PC-ul nostru, fara a pierde prea mult la capitolul performanta.
Comentarii
“La un moment dat, cineva ne-a intrebat cand vom construi un sistem dotat cu o placa video AMD”
Prezent.. ^^
Un Mini-Monstru !
Interesant este ca, configuratie consuma mai putin.
Pingback: mATX & mITX Round-up - Antec, Bitfenix, Chieftec, Corsair, DeepCool, Fractal Design, InWin, Silverstone & Spire - lab501