AMD Phenom II X6 1100T + ASUS Crosshair IV Extreme = FUN

Scris de: , in categoria: Procesoare & Chipseturi, in 7 December, 2010.

.

Concluzii

.

AMD Phenom II X6 1100T era urmarea fireasca pe care o asteptam dupa ieftinirea la inceputul lunii noiembrie cu aproximativ 10% a lui 1090T; azi putem cumpara un Phenom II X6 1100T la acelasi pret cu care cumparam acum 2 luni un X6 1090T. Ce obtinem in plus? Performanta mai buna la frecvente default datorita celor 100MHz in plus precum si potential de overclocking mai bun, dupa cum am vazut astazi. Si potentialul de overclocking e chiar mai bun decat lasa sa se inteleaga cifrele anterioare, exemplarul de 1090T cu care l-am comparat fiind unul din cele mai overclockabile, asa ca X6 1100T chiar strange toate laudele noastre din acest punct de vedere.

Pe de alta parte, X6 1100T e probabil cel mai puternic procesor care va fi facut vreodata pe arhitectura Phenom II / Thuban, din 2011 urmand sa isi faca aparitia noua arhitectura a celor de la AMD, cu nume de cod Bulldozer.

Partea a doua a concluziei se refera la placa de baza ASUS Crosshair IV Extreme, care s-a comportat absolut excelent in testele noastre. Functia de Loadline Calibration este implementata atat pe etajul de alimentare al CPU-ului cat si pe cel al controller-ului de memorie, ceea ce a asigurat o stabilitate exemplara a voltajului chiar si cand am fost ceva mai entuziast din fire cu setarile. BIOS-ul are toate functiile necesare, necomplicand totusi lucrurile mai mult decat trebuie.

Am utilizat placa aproximativ 10 ore pe LN2 in 2 sesiuni fara absolut nici o problema. Singura chestie care te face sa simti ca parca nu e de 10 curat e posibilitatea de control a multiplicatorului procesorului prin intermediul ROG Connect, ceea ce ni s-a parut destul de straniu. Pana cand va fi implementata aceasta functie (daca va fi ?!) se poate folosi fara nici o problema TurboV EVO care suporta ajustare individuala a fiecarui nucleu.

.

Comentarii

8 comentarii la: AMD Phenom II X6 1100T + ASUS Crosshair IV Extreme = FUN

  1. Foarte bun procesorul! Cand te gandesti ca o piticanie de piesa pune in miscare atatea programe si stie sa faca toata treaba la perfectiune. Cei de la AMD incep sa se apropie de performantele lui Intel, in masura in care se pot calcula.

  2. BT2Kwynn a scris pe:

    Deocamdata e foate bun in multitasking sau programe dar in jocuri nu e superior din cauta optimizarii acestora.

  3. Si mie mi se pare foarte bun acest procesor, va avea succes si se va vinde bine. Multumesc pentru articol,o zi buna.

  4. or fi bune procesoarele cu 6 nuclee de la AMD, dar de ce alea cu 4 coruri de la Intel sunt atat de scumpe?

  5. Cel mai bun procesor la pret accesibil fata de intel adica amd phenom II X6 1100t si 6 nucle vs intel core i7 980x 6 nucle ar fi tare daca amd procesorul x6 1100t ar fi pe placa de baza asus corsair formula IV si 32gb ram ddr3 si 3 placi video nvidia gtx 580 si cu sursa de 1500w eu Ii spun pc nulcear.Daca Intel core i7 980x si placa de baza rampage 3 extrem si 32gb ram plus 3 placi video nvidia gtx 580 dar si placa video nvidia quadrro 6000 6gb doua ma refer 2 la amd si 2 la intel atuni care pe care.

  6. MAS a scris pe:

    pt Eugen frate nu o sa vezi in veci o asa comparatie deoarece Intel sar face de cacaoooooooooooo avand in vedere ca e foarte scump acel xtreme edition,iar rezultatele cu putin peste amd x6 ar face din acel Intel un procesor inutil pt caruta de banii cheltuiti.

  7. Are dreptate MAS.

  8. Sava a scris pe:

    AMD detine controlul in raport pret/calitate,
    pt gameri si oameni cu buget restrans un amd este un diamant.
    Restul este intel, o fitza pe bani multi, inutil pt ca ofera o putere ceva mai mare in softuri grele si majoritatea dorim un pc capabil in jocuri, video hd, programe minore si online… Deci, de ce sa dai 4000Ron pe un intel in loc sa dai 800 pe un amd x6?
    Parerea mea, ca si la apple.. Restul banilor sunt pt numele brandului.. Poate gresesc, dar nu mi se pare corect in a da o galeata de bani pt “perfoarmante superioare”…
    PS: putin “superioare”.

Lasa-ne un comentariu: