AMD Phenom II X6 1100T + ASUS Crosshair IV Extreme = FUN

Scris de: , in categoria: Procesoare & Chipseturi, in 7 December, 2010.

Prima data vom face cunostinta cu procesorul care se lanseaza astazi, AMD Phenom II X6 1100T. Acesta este bazat pe aceeasi revizie E0 a nucleului Thuban, ruland la o frecventa default de 3300MHz (fata de 3200MHz ai batranului 1090T). Si acesta, ca toate modelele familiei Thuban, suporta tehnologia AMD Turbo Core; aceasta face ca atunci cand sunt incarcate un numar maxim de 3 nuclee (din totalul de 6) frecventa sa urce la 3700MHz (fata de 3600MHz ai lui 1090T).

Tensiunea de lucru a fost si ea marita pentru a permite functionarea la frecventele stock chiar si a celui mai slab exemplar. Astfel de la tensiunea de 1.3v a lui 1090T, noul venit in familia Phenom II X6 are setat 1.325v. Asta nu inseamna ca putem trage concluzii referitoare la overclocking de pe acum mai ales ca AMD a avut timp sa rafineze procesul de fabricatie pe 45nm destul de mult.

.

.

Viteza FSB-ului (200MHz), magistralei HT (2GHz) si cea a controller-ului de memorie integrat in procesor (2GHz) au fost mentinute la aceleasi valori standard de ceva timp pentru AMD. Personal as fi preferat sa vad viteza controller-ului de memorie marita la 2.4 – 2.6 GHz tinand cont ca afecteaza destul de mult performanta, dar poate cu ocazia urmatorului produs vom avea ocazia sa vedem si asta.

.

.

Fizic procesoarele sunt identice, singurul lucru notabil fiind saptamana de fabricatie mai noua in cazul 1100T (sapt 35) fata de 1090T (sapt 10). Pe spate, avem evident acelasi numar de pini (938) asezati in aceeasi ordine si forma.

.

Comentarii

8 comentarii la: AMD Phenom II X6 1100T + ASUS Crosshair IV Extreme = FUN

 1. Foarte bun procesorul! Cand te gandesti ca o piticanie de piesa pune in miscare atatea programe si stie sa faca toata treaba la perfectiune. Cei de la AMD incep sa se apropie de performantele lui Intel, in masura in care se pot calcula.

 2. BT2Kwynn a scris pe:

  Deocamdata e foate bun in multitasking sau programe dar in jocuri nu e superior din cauta optimizarii acestora.

 3. Si mie mi se pare foarte bun acest procesor, va avea succes si se va vinde bine. Multumesc pentru articol,o zi buna.

 4. or fi bune procesoarele cu 6 nuclee de la AMD, dar de ce alea cu 4 coruri de la Intel sunt atat de scumpe?

 5. Cel mai bun procesor la pret accesibil fata de intel adica amd phenom II X6 1100t si 6 nucle vs intel core i7 980x 6 nucle ar fi tare daca amd procesorul x6 1100t ar fi pe placa de baza asus corsair formula IV si 32gb ram ddr3 si 3 placi video nvidia gtx 580 si cu sursa de 1500w eu Ii spun pc nulcear.Daca Intel core i7 980x si placa de baza rampage 3 extrem si 32gb ram plus 3 placi video nvidia gtx 580 dar si placa video nvidia quadrro 6000 6gb doua ma refer 2 la amd si 2 la intel atuni care pe care.

 6. MAS a scris pe:

  pt Eugen frate nu o sa vezi in veci o asa comparatie deoarece Intel sar face de cacaoooooooooooo avand in vedere ca e foarte scump acel xtreme edition,iar rezultatele cu putin peste amd x6 ar face din acel Intel un procesor inutil pt caruta de banii cheltuiti.

 7. Are dreptate MAS.

 8. Sava a scris pe:

  AMD detine controlul in raport pret/calitate,
  pt gameri si oameni cu buget restrans un amd este un diamant.
  Restul este intel, o fitza pe bani multi, inutil pt ca ofera o putere ceva mai mare in softuri grele si majoritatea dorim un pc capabil in jocuri, video hd, programe minore si online… Deci, de ce sa dai 4000Ron pe un intel in loc sa dai 800 pe un amd x6?
  Parerea mea, ca si la apple.. Restul banilor sunt pt numele brandului.. Poate gresesc, dar nu mi se pare corect in a da o galeata de bani pt “perfoarmante superioare”…
  PS: putin “superioare”.

Lasa-ne un comentariu: