AMD Phenom II X6 1100T + ASUS Crosshair IV Extreme = FUN

Scris de: , in categoria: Procesoare & Chipseturi, in 7 December, 2010.

.

Rezultate pe LN2

.

Placerea de a da cu procesoarele Phenom II pe LN2 este deosebita, in special datorita lipsei celor 2 fenomene extrem de stresante: ColdBug si Coldboot-Bug. Folosind Windows XP Pro SP3, pastrand temperatura intre -190.7 si -191.5 si impingand voltajul procesorului peste 1.8v am luat pe rand fiecare nucleu pentru a-l gasi pe cel mai bun pentru validare si benchmark-uri 2D.

Dupa incercari repetate, am gasit nucleul 5 ca fiind cel mai bun reusind in final o validare la 6656MHz.

.

.

Am cautat apoi frecventa stabila pentru SuperPI 1M, impingand cu ocazia asta mai sus frecventa memoriilor cat si frecventa controller-ului de memorie. Am reusit sa rulez la 6520MHz, reusind sa-mi intrec vechiul record cu 1090T cu peste jumate de secunda.

.

.

PIFast-ul l-am dat pe Windows 7 Ultimate pentru a obtine cel mai bun rezultat dar din pacate nu se poate seta afinitatea iar primul nucleu nu a tinut  benchmark-ul mai sus de 6365MHz.

.

.

La final am dat si un WPrime 32M la frecventa de boot, adica 6040MHz.

.

Comentarii

8 comentarii la: AMD Phenom II X6 1100T + ASUS Crosshair IV Extreme = FUN

 1. Foarte bun procesorul! Cand te gandesti ca o piticanie de piesa pune in miscare atatea programe si stie sa faca toata treaba la perfectiune. Cei de la AMD incep sa se apropie de performantele lui Intel, in masura in care se pot calcula.

 2. BT2Kwynn a scris pe:

  Deocamdata e foate bun in multitasking sau programe dar in jocuri nu e superior din cauta optimizarii acestora.

 3. Si mie mi se pare foarte bun acest procesor, va avea succes si se va vinde bine. Multumesc pentru articol,o zi buna.

 4. or fi bune procesoarele cu 6 nuclee de la AMD, dar de ce alea cu 4 coruri de la Intel sunt atat de scumpe?

 5. Cel mai bun procesor la pret accesibil fata de intel adica amd phenom II X6 1100t si 6 nucle vs intel core i7 980x 6 nucle ar fi tare daca amd procesorul x6 1100t ar fi pe placa de baza asus corsair formula IV si 32gb ram ddr3 si 3 placi video nvidia gtx 580 si cu sursa de 1500w eu Ii spun pc nulcear.Daca Intel core i7 980x si placa de baza rampage 3 extrem si 32gb ram plus 3 placi video nvidia gtx 580 dar si placa video nvidia quadrro 6000 6gb doua ma refer 2 la amd si 2 la intel atuni care pe care.

 6. MAS a scris pe:

  pt Eugen frate nu o sa vezi in veci o asa comparatie deoarece Intel sar face de cacaoooooooooooo avand in vedere ca e foarte scump acel xtreme edition,iar rezultatele cu putin peste amd x6 ar face din acel Intel un procesor inutil pt caruta de banii cheltuiti.

 7. Are dreptate MAS.

 8. Sava a scris pe:

  AMD detine controlul in raport pret/calitate,
  pt gameri si oameni cu buget restrans un amd este un diamant.
  Restul este intel, o fitza pe bani multi, inutil pt ca ofera o putere ceva mai mare in softuri grele si majoritatea dorim un pc capabil in jocuri, video hd, programe minore si online… Deci, de ce sa dai 4000Ron pe un intel in loc sa dai 800 pe un amd x6?
  Parerea mea, ca si la apple.. Restul banilor sunt pt numele brandului.. Poate gresesc, dar nu mi se pare corect in a da o galeata de bani pt “perfoarmante superioare”…
  PS: putin “superioare”.

Lasa-ne un comentariu: