AMD Phenom II X6 1100T + ASUS Crosshair IV Extreme = FUN

Scris de: , in categoria: Procesoare & Chipseturi, in 7 December, 2010.

Ca si pe Maximus IV Extreme, si pe Crosshair IV Extreme exista micul coltisor de Rai pentru overclockeri, pe care Asus il numeste OC Zone, ce contine butoanele de Power si Reset, punctele de masura ale voltajelor, switch-urile pentru activarea/ dezactivarea celor 5 sloturi PCI-Express (util pentru debuging cu placile video pe subzero) precum si buttonul de “GO”, care inainte de pornire are functia Mem_OK si apoi se poate programa pentru a overclocka instant sistemul. In dreapta butonului de Power avem un alt buton care serveste la deblocarea nucleelor inactive, bineinteles acolo unde este posibil.

.

.

Exista evident si functia de a comuta intre cele doua BIOS-uri existente pe placa printr-un singur buton, il regasiti in coltul din dreapta-jos al placii. Ca vreti sa comparati rapid 2 versiuni de BIOS sau vreti sa pastrati doua randuri de configurari cu scopuri diferite (ex. daily use si benchmarking), totu le relativ simplu; ba chiar e posibil sa copiati de pe un chip de BIOS pe altul in cazul in care unul se corupe.

.

.

Nu lipseste la apel nici modulul RC Bluetooth, care poate functiona atat ca un emitator Bluetooth v2.1+EDR obisnuit sau, atunci cand apasam butonul magic aferent, permite overclocking-ul folosind un SmartPhone bazat pe Symbian, Android sau Windows Mobile dupa un pairing prealabil si instalarea aplicatiei dedicate. Cum Apple sunt mai cu mot, pentru iPhone si iPad exista ROG iDirect, un softulet ce face in esenta aceeasi chestie dar nu numai prin Bluetooth ci si prin USB sau Wi-Fi, acolo unde este cazul.

Comentarii

8 comentarii la: AMD Phenom II X6 1100T + ASUS Crosshair IV Extreme = FUN

 1. Foarte bun procesorul! Cand te gandesti ca o piticanie de piesa pune in miscare atatea programe si stie sa faca toata treaba la perfectiune. Cei de la AMD incep sa se apropie de performantele lui Intel, in masura in care se pot calcula.

 2. BT2Kwynn a scris pe:

  Deocamdata e foate bun in multitasking sau programe dar in jocuri nu e superior din cauta optimizarii acestora.

 3. Si mie mi se pare foarte bun acest procesor, va avea succes si se va vinde bine. Multumesc pentru articol,o zi buna.

 4. or fi bune procesoarele cu 6 nuclee de la AMD, dar de ce alea cu 4 coruri de la Intel sunt atat de scumpe?

 5. Cel mai bun procesor la pret accesibil fata de intel adica amd phenom II X6 1100t si 6 nucle vs intel core i7 980x 6 nucle ar fi tare daca amd procesorul x6 1100t ar fi pe placa de baza asus corsair formula IV si 32gb ram ddr3 si 3 placi video nvidia gtx 580 si cu sursa de 1500w eu Ii spun pc nulcear.Daca Intel core i7 980x si placa de baza rampage 3 extrem si 32gb ram plus 3 placi video nvidia gtx 580 dar si placa video nvidia quadrro 6000 6gb doua ma refer 2 la amd si 2 la intel atuni care pe care.

 6. MAS a scris pe:

  pt Eugen frate nu o sa vezi in veci o asa comparatie deoarece Intel sar face de cacaoooooooooooo avand in vedere ca e foarte scump acel xtreme edition,iar rezultatele cu putin peste amd x6 ar face din acel Intel un procesor inutil pt caruta de banii cheltuiti.

 7. Are dreptate MAS.

 8. Sava a scris pe:

  AMD detine controlul in raport pret/calitate,
  pt gameri si oameni cu buget restrans un amd este un diamant.
  Restul este intel, o fitza pe bani multi, inutil pt ca ofera o putere ceva mai mare in softuri grele si majoritatea dorim un pc capabil in jocuri, video hd, programe minore si online… Deci, de ce sa dai 4000Ron pe un intel in loc sa dai 800 pe un amd x6?
  Parerea mea, ca si la apple.. Restul banilor sunt pt numele brandului.. Poate gresesc, dar nu mi se pare corect in a da o galeata de bani pt “perfoarmante superioare”…
  PS: putin “superioare”.

Lasa-ne un comentariu: