AMD Phenom II X6 1100T + ASUS Crosshair IV Extreme = FUN

Scris de: , in categoria: Procesoare & Chipseturi, in 7 December, 2010.

.

Sistemul de test

.

.

Platforma de test pe care vom testa cele 2 procesoare pe aer si pe LN2 este asadar construita in jurul placi de baza ASUS Crosshair IV Extreme, cu care ati putut face cunostinta in paginile anterioare. Cooler-ul folosit a fost Prolimatech MegaShadow racit de un ventilator 120×38 Delta AFB1212SHE. Restul componentelor au fost alese pentru a nu limita cu nimic procesul de overclocking: memorii A-Data XPG 2x2GB 1866MHz+ CL8 cu chipuri Elpida Hyper, SSD RunCore Kylin II 200GB, placa video Sapphire HD5870 1GB si in final sursa Corsair AX1200.

Sistemul de operare folosit a fost Windows 7 Ultimate x64, cu toate update-urile la zi si cele mai noi versiuni de DirectX instalate. Pentru placa video AMD am folosit driverul Catalyst 10.6, acesta ramanand instalat pe sistem de la sesiuni anterioare; nu am considerat relevanta schimbarea lui pentru ca nu am luam in considerare nici un scor de performanta.

.

Metodologie

.

Cum urmaream stabilirea unui castigator in urma luptei 1090T vs 1100T am realizat urmatoarele teste considerate relevante:

 • frecventa maxima a CPU de rulare CPU Test din 3D Mark Vantage (3 trepte de voltaj: 1.45v, 1,5v, 1,55v)
 • frecventa maxima de validare a CPU in CPUz 1.56
 • frecventa maxima a controller-ului de memorie la o rulare de PiFast
 • frecventa maxima a memoriilor la o rulare de AIDA64 Memory Benchmark

Procesorul care va castiga lupta per ansamblu va primi drept premiu sansa de a se dezlantui pe LN2. Asadar, pe cai tovarasi!

.

Comentarii

8 comentarii la: AMD Phenom II X6 1100T + ASUS Crosshair IV Extreme = FUN

 1. Foarte bun procesorul! Cand te gandesti ca o piticanie de piesa pune in miscare atatea programe si stie sa faca toata treaba la perfectiune. Cei de la AMD incep sa se apropie de performantele lui Intel, in masura in care se pot calcula.

 2. BT2Kwynn a scris pe:

  Deocamdata e foate bun in multitasking sau programe dar in jocuri nu e superior din cauta optimizarii acestora.

 3. Si mie mi se pare foarte bun acest procesor, va avea succes si se va vinde bine. Multumesc pentru articol,o zi buna.

 4. or fi bune procesoarele cu 6 nuclee de la AMD, dar de ce alea cu 4 coruri de la Intel sunt atat de scumpe?

 5. Cel mai bun procesor la pret accesibil fata de intel adica amd phenom II X6 1100t si 6 nucle vs intel core i7 980x 6 nucle ar fi tare daca amd procesorul x6 1100t ar fi pe placa de baza asus corsair formula IV si 32gb ram ddr3 si 3 placi video nvidia gtx 580 si cu sursa de 1500w eu Ii spun pc nulcear.Daca Intel core i7 980x si placa de baza rampage 3 extrem si 32gb ram plus 3 placi video nvidia gtx 580 dar si placa video nvidia quadrro 6000 6gb doua ma refer 2 la amd si 2 la intel atuni care pe care.

 6. MAS a scris pe:

  pt Eugen frate nu o sa vezi in veci o asa comparatie deoarece Intel sar face de cacaoooooooooooo avand in vedere ca e foarte scump acel xtreme edition,iar rezultatele cu putin peste amd x6 ar face din acel Intel un procesor inutil pt caruta de banii cheltuiti.

 7. Are dreptate MAS.

 8. Sava a scris pe:

  AMD detine controlul in raport pret/calitate,
  pt gameri si oameni cu buget restrans un amd este un diamant.
  Restul este intel, o fitza pe bani multi, inutil pt ca ofera o putere ceva mai mare in softuri grele si majoritatea dorim un pc capabil in jocuri, video hd, programe minore si online… Deci, de ce sa dai 4000Ron pe un intel in loc sa dai 800 pe un amd x6?
  Parerea mea, ca si la apple.. Restul banilor sunt pt numele brandului.. Poate gresesc, dar nu mi se pare corect in a da o galeata de bani pt “perfoarmante superioare”…
  PS: putin “superioare”.

Lasa-ne un comentariu: