AMD Ryzen Threadripper 2990WX & 2950X – Part I – Reviewers pack

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Procesoare & Chipseturi, in 6 August, 2018.

La final

 
A mai ramas o saptamana pana cand vom vedea de ce sunt capabile in practica AMD Ryzen Threadripper 2990WX si AMD Ryzen Threadripper 2950X, iar vara aceasta se anunta cu adevarat fierbinte, atat la propriu, cat si la figurat. Daca a fost nevoie de 27 de ani pentru ca procesoarele desktop sa ajunga de la 1 la 2 nuclee, iata ca celor de la AMD le-a luat mai putin de jumatate din acest timp (~13 ani) pentru a multiplica acest numar cu 16, 2018 fiind anul care va ramane in istorie pentru aparitia primului procesor cu 32 de nuclee si 64 fire de executie pentru desktop-uri.

Desigur, odata cu cresterea numarului de nuclee apar si o serie de probleme legate de optimizarea aplicatiilor pentru un astfel de nivel de paralelizare, insa cei care vor avea cu adevarat nevoie de un procesor ca AMD Ryzen Threadripper 2990WX utilizeaza deja solutii software care au nevoie de fiecare nucleu in plus. Pentru restul, un AMD Ryzen Threadripper 2950X la 899$ sau un AMD Ryzen Threadripper 2920X la 649$ s-ar putea sa fie suficiente, iar pretul este cu siguranta mult mai atragator decat ceea ce putem observa in tabara Intel.

Cert este ca AMD imping inca odata limitele industriei, atat din punct de vedere al puterii de calcul, cat si din punct de vedere al pretului, iar competitia in domeniul high-end este mai acerba ca niciodata, din aceasta lupta castigand in final noi, consumatorii. Au mai ramas 7 zile… dupa care vom vedea cu totii de ce este capabil un adevarat colos, AMD Ryzen Threadripper 2990WX, procesorul prin care cei de la AMD le transmit in mod direct concurentilor un sincer “Oh yeah… it’s on!!!”. Pedal to the metal baby… pedal to the metal!

 

Comentarii

8 comentarii la: AMD Ryzen Threadripper 2990WX & 2950X – Part I – Reviewers pack

 1. Nomood a scris pe:

  Salutare, multumim de prezentare, dar o mica mentiune, cooler-ul are 7 tevi de 6 mm.

 2. Ionut a scris pe:

  Monstruos!!! De-bia astept 2950X la 899USD!!!

 3. Mihai a scris pe:

  Vai ce le-o trag astora de la intel

 4. Daniel a scris pe:

  Salut,

  Super review!

  /Pe pagina 2 trebuie editat: “32 de fie de executie”

 5. Monstru Post author a scris pe:

  Multumim pentru atentionare, corectat.

  Review-ul full vine peste o saptamana

 6. Daniel Necula a scris pe:

  brrrrrrrr …. doar 250 w ? Deja mai consumator decat multe placi video foarte bune ..

 7. Liviu a scris pe:

  Urmasul demn al procesoarelor FX . De fapt este monsterFX reloaded . Calumea pe linie

 8. Pinty a scris pe:

  @Daniel Necula Sa nu confundam TDP-ul cu power consumption-ul.

Lasa-ne un comentariu: