AMD Ryzen Threadripper 2990WX & 2950X – Part II – CPU Performance

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Procesoare & Chipseturi, in 13 August, 2018.

AMD Ryzen Threadripper 2990WX & 2950X

 
In urma cu o saptamana va povesteam despre noile procesoare din familia Threadripper – am vazut la momentul respectiv cum se numesc noile modele, ce specificatii au, pentru ce pret vor fi comercializate, dar si cum arata pachetul primit la review de la AMD. Evident, ne-a mai ramas de facut un singur lucru si anume sa vedem ce rezultate obtin primele modele lansate (AMD Ryzen Threadripper 2990WX si AMD Ryzen Threadripper 2950X) in testele noastre.

Suna destul de simplu, insa, in realitate vom avea de face cu 3 articole dedicate acestui subiect, dintre care doua vad lumina zilei astazi. In primul rand, vom discuta despre performanta procesoarelor in teste specifice, in articolul de fata. Cel de-al doilea articol publicat astazi va trata performanta procesoarelor in jocuri, in timp ce un al treilea material care isi va face aparitia putin mai tarziu va trata performanta in streaming si encoding.

Am optat pentru mai multe articole deoarece am considerat ca fiecare subiect trebuie tratat cu seriozitate, fiind vorba despre un moment de cotitura in industria IT. Spun asta pentru ca procesoarele lansate astazi sunt cu siguranta monstruoase, insa, cel putin in cazul varfului de gama AMD Ryzen Threadripper 2990WX, lucrurile merg atat de departe din punct de vedere al numarului de nuclee, respectiv al numarului de fire de executie, incat nu toate programele vor fi capabile sa utilizeze acest procesor, cel putin nu chiar acum, in momentul lansarii.

Tocmai din acest motiv, nu ne puteam rezuma la suita de teste clasice la capitolul jocuri si nu puteam sa ignoram aspectul streaming, acesta fiind de altfel unul dintre capitolele unde vechiul varf de gama AMD Ryzen Threadripper 1950X ne-a demonstrat pe deplin faptul ca pur si simplu straluceste in astfel de situatii.

Drept urmare, in articolul de fata vom analiza performanta modelelor AMD Ryzen Threadripper 2990WX si AMD Ryzen Threadripper 2950X in suita de teste dedicata procesoarelor, intr-o companie selecta, care include si actualul varf de gama Intel Core i9 7980XE, ajuns in sfarsit pe masa noastra de teste. Avem mai multe articole de citit astazi, asa ca haideti sa ne apucam de treaba si sa vedem exact cum stau lucrurile in segmentul high-end.

 

Comentarii

5 comentarii la: AMD Ryzen Threadripper 2990WX & 2950X – Part II – CPU Performance

  1. me a scris pe:

    Multumim pentru review!
    Am o rugaminte daca vrei sa ma ajuti, poti lua un fisier mp4 si sa il “tai” in 7zip?
    Adica 2-3 gb impartiti in 3, vreau sa stiu in cat timp termina treaba un 2950x si apoi sa compar rezultatul cu procesorul meu (R7 1700)..

  2. Radu a scris pe:

    Multumesc pentru review!
    Eu as fi dorit sa vad cum se descurca cu instructiuni AES (in VeraCrypt), unde Intel a ramas in urma.

  3. Io a scris pe:

    “Din pacate, colegii de la Adobe nu si-au mai facut temele de ceva vreme, iar Photoshop-ul nu scaleaza cu un numar ridicat de fire de executie, drept urmare diferentele la varf sunt inexistente.”

    Din fericire, si-au facut chiar foarte bine temele, stiindu-se faptul ca suportul pe care este aplicat produsul prelucrat cu photoshop este limitat de zeci de ani.
    Poti printa pe hartie fotografica de cea mai buna calitate, dar ce excede peste 300 DPI este risipa. Astfel, un print A3 nu depaseste 16.7 megapixeli, iar un monitor 4K@30″ nu depaseste 8.3 megapixeli.
    Pur si simplu nu este nevoie de avalansa de nuclee cu care suntem bombardati in ultima vreme pentru a prelucra niste poze si, zic eu, este in avantajul nostru.
    P.S Incercati sa gasiti diferente intre o revista din ziua de azi si celebrul Neckermann din anii comunismului, ori oamenii aceea lucrau cu calculatoare mai slabe in performante decat un smartphone de 250 lei lansat acum 5 ani.

  4. Monstru Post author a scris pe:

    Si legatura dintre un print A3 si o imagine de 90MP cu 16 layer-e care va fi printata pe un mesh de 10m sau o panorama creeata din 50 de fotografii de cate 30MP bucata este?

  5. Liviu a scris pe:

    Foarte bun review-ul, multumim pentru efortul depus! O mica eroare s-a strecurat la denumirile procesoarelor cu care s-a facut comparatia. Era un i9 7900x, nu i7.

Lasa-ne un comentariu: