AMD Ryzen Threadripper 2990WX & 2950X – Part II – CPU Performance

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Procesoare & Chipseturi, in 13 August, 2018.

Noutati

 
Inainte de a trece mai departe la platforma de teste si la analiza rezultatelor, vom trata pe scurt modificarile pe care noile modele le aduc fata de generatia anterioara. Practic, discutam despre optimizari la doua capitole, mai precis arhitectura si proces de fabricatie. La fel ca si in cazul celei de-a doua generatii AMD Ryzen, nu avem de-a face cu o arhitectura noua. Totusi, optimizarile aduse de versiunea Zen+ sunt semnificative, fiind vorba despre reducerea latentei memoriei cache L3 cu pana la 15%, reducerea latentei memoriei RAM cu 2%, respectiv cresterea frecventei stock pentru memorii la DDR4 2933.

La capitolul proces de fabricatie putem observa o frecventa mai mare cu pana la 200MHz in cazul lui Threadripper 2950X, precum si o reducere de pana la 120mV a tensiunii de alimentare, datorita litografiei 12nm LP. Nu in ultimul rand, in cazul lui AMD Ryzen Threadripper 2990WX avem de-a face cu 4 pastile active pe PCB.

Astfel, daca in cazul modelelor anterioare, respectiv in cazul noilor modele din gama X, avem de-a face cu doua pastile active, fiecare continand 2 CCX-uri, in cazul modelelor din gama W toate 4 pastilele sunt active, fiecare pastila comunicand in mod direct cu toate celelalte pastile de pe PCB.
 

Comentarii

5 comentarii la: AMD Ryzen Threadripper 2990WX & 2950X – Part II – CPU Performance

 1. me a scris pe:

  Multumim pentru review!
  Am o rugaminte daca vrei sa ma ajuti, poti lua un fisier mp4 si sa il “tai” in 7zip?
  Adica 2-3 gb impartiti in 3, vreau sa stiu in cat timp termina treaba un 2950x si apoi sa compar rezultatul cu procesorul meu (R7 1700)..

 2. Radu a scris pe:

  Multumesc pentru review!
  Eu as fi dorit sa vad cum se descurca cu instructiuni AES (in VeraCrypt), unde Intel a ramas in urma.

 3. Io a scris pe:

  “Din pacate, colegii de la Adobe nu si-au mai facut temele de ceva vreme, iar Photoshop-ul nu scaleaza cu un numar ridicat de fire de executie, drept urmare diferentele la varf sunt inexistente.”

  Din fericire, si-au facut chiar foarte bine temele, stiindu-se faptul ca suportul pe care este aplicat produsul prelucrat cu photoshop este limitat de zeci de ani.
  Poti printa pe hartie fotografica de cea mai buna calitate, dar ce excede peste 300 DPI este risipa. Astfel, un print A3 nu depaseste 16.7 megapixeli, iar un monitor [email protected]″ nu depaseste 8.3 megapixeli.
  Pur si simplu nu este nevoie de avalansa de nuclee cu care suntem bombardati in ultima vreme pentru a prelucra niste poze si, zic eu, este in avantajul nostru.
  P.S Incercati sa gasiti diferente intre o revista din ziua de azi si celebrul Neckermann din anii comunismului, ori oamenii aceea lucrau cu calculatoare mai slabe in performante decat un smartphone de 250 lei lansat acum 5 ani.

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Si legatura dintre un print A3 si o imagine de 90MP cu 16 layer-e care va fi printata pe un mesh de 10m sau o panorama creeata din 50 de fotografii de cate 30MP bucata este?

 5. Liviu a scris pe:

  Foarte bun review-ul, multumim pentru efortul depus! O mica eroare s-a strecurat la denumirile procesoarelor cu care s-a facut comparatia. Era un i9 7900x, nu i7.

Lasa-ne un comentariu: