Streamer’s Review – AMD Ryzen Threadripper 1950X – Ripping with Drogon

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Procesoare & Chipseturi, in 20 March, 2018.

Threadripper

 
10 August 2017 – Streamer-ul din mine ciulea urechile şi dădea din codiţă voios pentru lansarea AMD Ryzen Threadripper 1950X, acel monstru AMD care îmi promitea cea mai dulce prăjitură: posibilitatea de a face în acelaşi timp streaming către două platforme diferite şi de a înregistra jocul local, toate acestea fără a sacrifica deloc calitatea imaginii şi fără a renunţa la vreun rinichi! Din nefericire, viaţa are un sistem propriu de a se pune în calea anumitor dorinţe, astfel încât a durat un timp până să pot testa acest procesor extraordinar. Cu toate acestea, acel moment a sosit, şi pot spune doar că urarea „May you live interesting times!” mi se aplică perfect.

Procesorul face parte din sistemul pe care l-aţi văzut prezentat relativ recent, şi anume Drogon. Fiind un build de prezentare, sistemul de răcire a fost construit având drept criteriu principal aspectul, făcându-şi treaba cu brio dar sacrificând puncte la categoria zgomot. Din acest motiv nu am testat temperaturile, ci m-am concentrat pe performanţă şi fiabilitate.

Totul a rulat pe platforma Drogon nemodificată, suita de aplicaţii fiind după cum urmează:

⦁ Open Broadcaster Software (OBS) pentru streaming principal şi recording
⦁ Xsplit Broadcaster pentru streaming secundar
⦁ HWInfo64 pentru înregistrarea senzorilor, data logs
⦁ Twitch.tv ca destinaţie pentru streaming-ul principal
⦁ Youtube Live ca destinație pentru streaming-ul secundar.

Streaming-ul a fost testat cu următoarele jocuri:

⦁ Ark: Survival Evolved
⦁ Watch Dogs 2
⦁ PUBG

Setările pentru streaming au fost alese astfel încât să nu existe compromisuri la calitate. Codec-ul pentru ambele stream-uri a fost X.264 cu setarea de utilizare a procesorului pe „medium”, care ne permite o calitate a înregistrării fără compromisuri. Pentru a „forţa nota”, am ales o rezoluţie de rulare a jocurilor de 1680×1050 şi am marcat în OBS opţiunea de redimensionare a acesteia la 1920×1080, crescând încărcarea procesorului. Lăţimea de bandă pentru streaming către Twitch.TV a fost setată la 6000 Kbit/s (maximul permis pentru streaming Full HD) şi framerate-ul a fost de 60 FPS.

Algoritmul de înregistrare a fost ales astfel încât să fie diferit faţă de cel pentru streaming, asigurându-mă că va fi tratat separat şi va încărca procesorul mai mult. Lăţimea de bandă pentru înregistrare a fost setată la 12.000 Kbit/s, arhisuficient pentru a obţine o înregistrare locală de înaltă calitate.

În Xsplit Broadcaster, setările pentru stream-ul secundar (către Youtube Live) au fost alese astfel încât să fie cât mai apropiate de cele ale OBS, cu menţiunea că framerate-ul a fost setat la 30 de fps, fiindu-mi imposibil să conving aplicaţia să facă broadcast la 60 FPS.

 


 

Setările grafice ale jocurilor au fost alese în scopul de a nu gâtui placa video şi de a asigura un framerate constant de 60fps sau mai mare, fără a sacrifica prea mult din calitatea imaginii.

Comentarii

3 comentarii la: Streamer’s Review – AMD Ryzen Threadripper 1950X – Ripping with Drogon

 1. rage_ fuury a scris pe:

  Bravo war!
  Un articol foarte interesant, coerent si bine structurat.

  Good job!

 2. Ciupearca a scris pe:

  Felicitări pentru acest articol…nu sunt streamer dar cunosc curentul si îmi place/citesc Lab501 de pe vremea lui 2500k…multă baftă in continuare

 3. Rorschach a scris pe:

  Noul TOS al Twitch-ului nu mai iti permite sa faci streaming simultan pe o alta platforma, gen Youtube.

Lasa-ne un comentariu: