Streamer’s Review – AMD Ryzen Threadripper 1950X – Ripping with Drogon
Analiza datelor
Ryzen Threadripper 1950X este un procesor cu 16 nuclee şi 32 de thread-uri, această capacitate enormă de calcul (pentru un sistem desktop) trebuie analizată un pic diferit faţă de un procesor cu mai puţine nuclee şi thread-uri. Optimizarea modului în care aceste resurse sunt alocate este de importanţă critică, prin urmare m-am concentrat pe următoarele aspecte:
⦁ Utilizarea totală a procesorului („Total CPU Usage”): o caracteristică standard, comună tuturor testelor, reprezintă încărcarea întregului procesor;
⦁ Utilizarea maximă a procesorului per thread („Max CPU/Thread Usage”): la fiecare măsurare, se obține încărcarea fiecăruia dintre cele 32 de thread-uri și se reține valoarea maximă. Aceste date ajută în a determina dacă există bottleneck-uri în utilizarea procesorului înainte ca acesta să atingă 100% utilizare, în contextul comparării cu utilizarea totală a procesorului. Spre exemplu, dacă utilizarea totală a procesorului va fi de 45%, însă utilizarea maximă per thread este 100%, atunci înseamnă că procesorul supraîncarcă anumite thread-uri în loc să „împrăștie” încărcarea către thread-urile libere. În cazul unei singure aplicații care consumă resurse, acest comportament poate apărea din cauza aplicației respective, însă testele noastre implică mai multe aplicații consumând resurse în același timp: încărcarea trebuie împărțită „democratic” între thread-uri.
⦁ Utilizarea SMT („Thread Load”): este vorba de o pereche de valori care trebuie analizate în tandem. Prima valoare („CPU Thread 0 Average”) reprezintă media valorilor de încărcare pe cele 16 core-uri fizice, iar cea de a doua valoare („CPU Thread 1 Average”) reprezintă media încărcării thread-urilor „virtuale” (SMT). Ideal, încărcarea principală trebuie suportată de core-urile fizice: cu cât utilizarea globală este mai scăzută, cu atât mai mult aceasta este suportată de thread-urile fizice. La încărcări mari (peste 75%), thread-urile ar trebui să fie utilizate în mod egal, pentru a evita supraîncărcarea per thread și scăderea performanței.
⦁ Consumul: reprezintă cantitatea de curent consumată de procesor și de placa video pe parcursul sesiunii de teste. Deoarece măsurarea consumului a fost efectuată prin intermediul HWInfo64 (fiind vorba de o măsurare software), valorile nu sunt foarte precise, dar acest aspect este mai puțin relevant; pe de altă parte, este important de verificat modul în care evoluează consumul de curent și cum se comportă procesorul în diverse stadii de încărcare.
Utilizarea procesorului
Fiecare sesiune de joc a fost împărțită în trei părți:
⦁ Jocul rulând singur, fără streaming sau înregistrare;
⦁ Jocul rulând cu streaming pe Twitch.tv și înregistrare locală;
⦁ Jocul rulând cu două fire de streaming (Twitch.tv și Youtube Live) și înregistrare locală.
Pentru a face graficele mai ușor de citit, am adăugat coduri de culori:
⦁ Albastru pentru jocul rulând solo;
⦁ Verde pentru joc+streaming+înregistrare;
⦁ Roșu pentru joc+dual-streaming+înregistrare.
Comentarii
Bravo war!
Un articol foarte interesant, coerent si bine structurat.
Good job!
Felicitări pentru acest articol…nu sunt streamer dar cunosc curentul si îmi place/citesc Lab501 de pe vremea lui 2500k…multă baftă in continuare
Noul TOS al Twitch-ului nu mai iti permite sa faci streaming simultan pe o alta platforma, gen Youtube.
Pingback: AMD Ryzen Threadripper 2990WX & 2950X - Part II - CPU Performance - lab501
Cele mai recente stiri
CES 2025 – Lenovo
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – MSI
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – ASUS
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – ADATA & XPG
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – Endorfy
Scris in 9 January, 2025.
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube