Streamer’s Review – AMD Ryzen Threadripper 1950X – Ripping with Drogon

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Procesoare & Chipseturi, in 20 March, 2018.

Analiza datelor

 

Ryzen Threadripper 1950X este un procesor cu 16 nuclee şi 32 de thread-uri, această capacitate enormă de calcul (pentru un sistem desktop) trebuie analizată un pic diferit faţă de un procesor cu mai puţine nuclee şi thread-uri. Optimizarea modului în care aceste resurse sunt alocate este de importanţă critică, prin urmare m-am concentrat pe următoarele aspecte:

⦁ Utilizarea totală a procesorului („Total CPU Usage”): o caracteristică standard, comună tuturor testelor, reprezintă încărcarea întregului procesor;

⦁ Utilizarea maximă a procesorului per thread („Max CPU/Thread Usage”): la fiecare măsurare, se obține încărcarea fiecăruia dintre cele 32 de thread-uri și se reține valoarea maximă. Aceste date ajută în a determina dacă există bottleneck-uri în utilizarea procesorului înainte ca acesta să atingă 100% utilizare, în contextul comparării cu utilizarea totală a procesorului. Spre exemplu, dacă utilizarea totală a procesorului va fi de 45%, însă utilizarea maximă per thread este 100%, atunci înseamnă că procesorul supraîncarcă anumite thread-uri în loc să „împrăștie” încărcarea către thread-urile libere. În cazul unei singure aplicații care consumă resurse, acest comportament poate apărea din cauza aplicației respective, însă testele noastre implică mai multe aplicații consumând resurse în același timp: încărcarea trebuie împărțită „democratic” între thread-uri.

⦁ Utilizarea SMT („Thread Load”): este vorba de o pereche de valori care trebuie analizate în tandem. Prima valoare („CPU Thread 0 Average”) reprezintă media valorilor de încărcare pe cele 16 core-uri fizice, iar cea de a doua valoare („CPU Thread 1 Average”) reprezintă media încărcării thread-urilor „virtuale” (SMT). Ideal, încărcarea principală trebuie suportată de core-urile fizice: cu cât utilizarea globală este mai scăzută, cu atât mai mult aceasta este suportată de thread-urile fizice. La încărcări mari (peste 75%), thread-urile ar trebui să fie utilizate în mod egal, pentru a evita supraîncărcarea per thread și scăderea performanței.

⦁ Consumul: reprezintă cantitatea de curent consumată de procesor și de placa video pe parcursul sesiunii de teste. Deoarece măsurarea consumului a fost efectuată prin intermediul HWInfo64 (fiind vorba de o măsurare software), valorile nu sunt foarte precise, dar acest aspect este mai puțin relevant; pe de altă parte, este important de verificat modul în care evoluează consumul de curent și cum se comportă procesorul în diverse stadii de încărcare.

Utilizarea procesorului

Fiecare sesiune de joc a fost împărțită în trei părți:

⦁ Jocul rulând singur, fără streaming sau înregistrare;
⦁ Jocul rulând cu streaming pe Twitch.tv și înregistrare locală;
⦁ Jocul rulând cu două fire de streaming (Twitch.tv și Youtube Live) și înregistrare locală.

Pentru a face graficele mai ușor de citit, am adăugat coduri de culori:

⦁ Albastru pentru jocul rulând solo;
⦁ Verde pentru joc+streaming+înregistrare;
⦁ Roșu pentru joc+dual-streaming+înregistrare.

Comentarii

3 comentarii la: Streamer’s Review – AMD Ryzen Threadripper 1950X – Ripping with Drogon

 1. rage_ fuury a scris pe:

  Bravo war!
  Un articol foarte interesant, coerent si bine structurat.

  Good job!

 2. Ciupearca a scris pe:

  Felicitări pentru acest articol…nu sunt streamer dar cunosc curentul si îmi place/citesc Lab501 de pe vremea lui 2500k…multă baftă in continuare

 3. Rorschach a scris pe:

  Noul TOS al Twitch-ului nu mai iti permite sa faci streaming simultan pe o alta platforma, gen Youtube.

Lasa-ne un comentariu: